Pokémon Go lanceert een belangrijke update

Een belangrijke update

De wat kale verhaallijn van Pokémon Go werd door veel gebruikers als teleurstellend beoordeeld. Het werd dus hoog tijd dat uitgever Niantic met een update moest komen. Op 26 maart jongstleden heeft het bedrijf eindelijk de lang verwachte en belangrijke update aangekondigd. De update voor dit locatie gebaseerde spel bevat onder de noemers ‘Field Research’ en ‘Special Research’ nieuwe concepten die betrekking hebben op de eenvoudige dagelijkse taken en op de gehele verhaallijn.

Veldonderzoek

Onder de noemer ‘Field Research’ (Veldonderzoek) kunnen de spelers een lijst met taken ophalen bij de pokéstops. Deze taken bevatten eenvoudige doelen zoals het vangen van specifieke monsters of het voeren van veldslagen. Deze ‘Field Research’-taken hebben een dagelijkse structuur waarbij de spelers een ‘Stempel’ ontvangen als zij de taak volbracht hebben. Als een speler eenmaal zeven stempels hebben verzameld ontvangen zij een in-game beloning. In sommige gevallen is de beloning een zeldzame ontmoeting met een van de legendarische Pokémon van het spel.

Speciaal onderzoek

Volgens Niantic is het concept ‘Speciaal Onderzoek’ is veel interessanter omdat het hier gaat om verhaal gestuurde activiteiten die door Professor Willow zelf kunnen worden aangevraagd. De concepten van ‘Speciaal Onderzoek’ zullen zich ontvouwen naarmate de trainer meer doelstellingen behaald. Het verhaal zal hierbij worden gekoppeld aan de mythische Pokémon Mew die met de update aan het spel wordt toegevoegd.

Locatie gebaseerde videospellen

Deze laatste belangrijkste update is de grootste sinds december waarmee Niantic levensechte weersomstandigheden introduceerde in Pokémon Go. Ook het moment voor deze update is strategisch gekozen omdat de markt voor locatie gebaseerde videospellen een sterke ontwikkeling doormaakt. Zo heeft Google onlangs haar Maps-platform opengesteld voor game-ontwikkelaars en zijn nieuwe locatie gebaseerde titels van ‘Jurassic World’ tot ‘The Walking Dead’ in ontwikkeling. Deze belangrijk update voor Pokémon Go wordt deze week uitgerold.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.