Poker Termen (Deel 1)

Zoals jullie weten zullen we de komende weken de belevenissen van een professionele Nederlandse pokerspeler op Speluitleg.com publiceren. Erg leuk om een kijkje te nemen in het leven van een topsporter. Maar wat wij beseffen is dat veel Nederlanders niet bekend zijn met de termen die in het pokerspel gebruikt worden. Om deze reden zullen wij de komende dagen een lijst met pokertermen publiceren waardoor jullie meer bekend kunnen raken met het pokerspel. Deze week zullen we eerst de verschillende resultaatkaarten beschrijven. De resultaatkaarten worden chronologisch weergegeven waarbij we met de kleinste winkaart beginnen.

Pair:

Eigenlijk zegt de naam ‘Pair’ al genoeg. Je hebt twee gelijke kaarten in jouw hand. Het kan hier gaan om bijvoorbeeld twee Azen (AA) maar ook om twee tweeën. Natuurlijk is dit een uitstekend begin van een pokerspel. Vooral als de ‘Flop’, de eerste 3 gemeenschapskaarten op tafel bij Texas Hold’em poker, nog niet gedraaid is. Als je twee paren bezit, spreekt men natuurlijk over ‘Two Pair’.

Three of a Kind:

Letterlijk vertaald betekent dit ‘drie van één soort’, dus je hebt drie gelijke kaarten in jouw hand. Als je zeer gelukkig bent raap je in de eerste hand drie azen op (AAA) en kan je het hele spel domineren. Met een beetje geluk wordt er een vierde aas gedraaid (Four of a Kind) waardoor de winst jou nagenoeg niet meer kan ontgaan.

Straight:

Bij een ‘Straight’ heb je vijf opeenvolgende kaarten van verschillende kleuren. Het kan gaan om een hand met een twee, drie, vier, vijf en zes, maar ook om een hand met aas, koning, vrouw, boer en tien. Bij meerder ‘Straights’ is de hoogste kaart beslissen.

Flush:

Bij een ‘Flush heb je vijf kaarten van hetzelfde soort. Bijvoorbeeld, vijf harten, vijf ruiten-, vijf schoppen- of vijf klaver-kaarten. Bij meerdere ‘Flush’-handen in hetzelfde spel is de hoogste kaart beslissend. Is deze gelijk dan zal hierna chronologisch de tweede, derde, vierde of vijfde kaart beslissend zijn.

Full House:

Een ‘Full House’ is een kaart waarbij je beschikt over een Three of a Kind en een Pair. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan drie koningen met twee vieren maar ook aan drie drieën en twee tweeën. Bij meerdere ‘Full Houses’ in hetzelfde spel beslist de hoogste kaart.

Four of a Kind:

De naam ‘Four of a Kind’ spreekt voor zich: vier gelijke kaarten zoals bijvoorbeeld vier vrouwen of vier vijven. Natuurlijk beslist ook hier de hoogste kaart als er meerdere spelers een ‘Four of a Kind’ beschikken.

Straight Flush:

Bij een ‘Straight Flush’ beschik je over vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur. Het kan hier gaan om de kaarten twee tot en met zes maar ook om de negen tot en met de heer. Bij het samenstellen van een ‘Straight Flush’ mag de aas ook als een één ingezet worden.

Royal Flush:

Bij een ‘RoyalFlush’ beschik je over vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur. Echter gaat het hier uitsluitend om de kaarten tien tot en met de aas. In veel gevallen wordt de pot, als twee spelers een ‘Royal Flush’ bezitten, gedeeld. In enkele gevallen hanteert men een ranking op kleur. In dit geval is de volgorde Klaver, Ruiten, Harten en Schoppen, waarbij klaver de hoogste kaart is.

Zoals jullie weten zullen we de komende weken de belevenissen van een professionele Nederlandse pokerspeler op Speluitleg.com publiceren. Erg leuk om een kijkje te nemen in het leven van een topsporter. Maar wat wij beseffen is dat veel Nederlanders niet bekend zijn met de termen die in het pokerspel gebruikt worden. Om deze reden zullen wij de komende dagen een lijst met pokertermen publiceren waardoor jullie meer bekend kunnen raken met het pokerspel. Deze week zullen we eerst de verschillende resultaatkaarten beschrijven. De resultaatkaarten worden chronologisch weergegeven waarbij we met de kleinste winkaart beginnen. Pair: Eigenlijk zegt de naam 'Pair' al genoeg. Je…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Bij deel 2 krijg je nog meer uitleg. - 96%
Wanneer je dit weet kan je poker spelen met vrienden, wanneer je er goed in word kan je dat ook professioneel. - 80%
Poker is nog leuker wanneer je met geld speelt. - 90%

89%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.48 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3968.