Poker termen (deel 2)

De vorige keer hebben we de verschillende resultaatkaarten (Handen) voor jullie beschreven. Nu weet je hoe sterk je staat als je bijvoorbeeld een ‘pair’ hebt. Maar nu moet je natuurlijk weten hoe je gaat inzetten en hoe je de andere spelers kan overbluffen. Poker is namelijk een soort toneelspel waarbij je jouw tegenstanders moet laten geloven dat je een slechte hand hebt terwijl je bijvoorbeeld met een ‘Three of a Kind’ zit. Vandaag bespreken we de acties die je kan ondernemen in de inzetronde.

Bet:

Bij de term Bet’ bedoelt men de eerste inzet van chips of fiches in de pot door een speler. Wanneer later in het spel wordt ingezet spreekt men over een ‘Raise’. In veel gevallen wordt er bij het pokerspel vooraf afgesproken wat de minimale en maximale ‘Bet’ is.

Call:

Als je meegaat met de ‘Bet’ of ‘Raise’ van een medespeler, spreekt men over een ‘Call’. Een ‘Call’ houdt in dat je evenveel inzet als de medespeler waardoor je in het spel blijft. De ‘Call’ kan het eerste deel zijn van jouw winstrategie als je bijvoorbeeld een goede hand hebt.

Raise:

Bij een ‘Raise’ ga je mee met de ‘Bet’ of ‘Raise’ van jouw tegenstander en verhoog je de inzet. Als je bijvoorbeeld een slecht kaart hebt, kan je met een ‘Raise’ proberen om jouw tegenstander af te bluffen.

Reraise:

Een ‘Reraise’ is een redelijk agressieve manier om het pokerspel in jouw voordeel te beslissen. Bij een ‘Reraise’ verhoog je de inzet nadat jouw tegenstander een ‘Raise’ heeft geplaatst.

Check:

Bij een ‘Check’ blijft een speler in het pokerspel zonder dat er actie worden ondernomen. Zo kan het zijn dat er voor jouw beurt nog geen ‘Bet’ of ‘Raise” is gedaan. Met een ‘Check’ ga je dus mee met het spel zonder dat je inzicht geeft in jouw strategie.

Check-behind:

Bij een ‘Check-behind’ volg je de strategie van de pokerspeler die voor jou zit. Als deze speler ‘Checked’ en jij geeft ook een ‘Check’, dan spreekt men over een ‘Check-behind’.

Fold:

Wanneer je geen goede kaart hebt kan het verstandig zijn om te passen. Je legt jouw kaarten ter zijde en je stapt uit het spel. De pokerterm voor passen is ‘Fold’.

3-Bet:

Als men over een ‘3-Bet’ spreekt, dan heeft men het over de derde inzet in het pokerspel. Dus als een speler een ‘Bet’ doet, een andere speler een ‘Raise’ doet en een derde speler de inzet weer verhoogd (‘Reraise’), spreekt men over de ‘3-Bet’.

Cap:

In de inzetronde is er meestal een maximum gesteld aan het aantal malen dat er een ‘Raise’ of ‘Reraise’ mag worden gedaan. In veel gevallen mag men bij het pokerspel maximaal vier keer de inzet verhogen. Deze vierde ‘Reraise’ noemt men ook wel de ‘Cap’.

De vorige keer hebben we de verschillende resultaatkaarten (Handen) voor jullie beschreven. Nu weet je hoe sterk je staat als je bijvoorbeeld een 'pair' hebt. Maar nu moet je natuurlijk weten hoe je gaat inzetten en hoe je de andere spelers kan overbluffen. Poker is namelijk een soort toneelspel waarbij je jouw tegenstanders moet laten geloven dat je een slechte hand hebt terwijl je bijvoorbeeld met een 'Three of a Kind' zit. Vandaag bespreken we de acties die je kan ondernemen in de inzetronde. Bet: Bij de term Bet' bedoelt men de eerste inzet van chips of fiches in de pot door een speler.…
Recensieoverzicht

Blog feitjes:

wanneer je de uitleg onder de knie hebt, speel dan zoveel mogelijk poker, zo kan je uiteindelijk met toernooien meedoen. - 81%
Poker word veel gespeeld, ook gewoon thuis. - 89%
Als je een toevoeging hebt, ga dan naar ons forum en meld het ons. - 67%

79%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.42 ( 5 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3968.