Populaire Facebook spellen

Update:

Facebook heeft geen spelletjes meer, je kan nog wel inloggen op de spelletjes via Facebook op je mobiele telefoon.

Binnenkort is hier alles te lezen over de populairste en meest gespeelde Facebook spellen.  Zo hebben we vast het bekende Candy Crush spel voor jullie op de website geplaatst. Andere leuke Facebook spellen zullen snel volgen!

Het voordeel van de Facebook spellen was dat je kon samenwerken met je Facebook-vrienden. Die konden je helpen met het verzamelen van extra levens, zodat je daar niet te lang op hoeft te wachten. Je speelde het alleen, maar je vrienden konden je tijdens het spel volgen. Bij het behalen van een level, zag je ook de scores van de andere deelnemers.

Knalkleuren op het touchscreen

Veel Facebook spellen waren afkomstig van het bedrijf King. Ze werden het meest gespeeld in de tijd dat de smartphones opkwamen. De geavanceerde touch-screens waren geschikt voor deze spellen. Een beweging van een vinger op het scherm en je kon al een volgend level bereiken in een van de spellen als Bubble Witch Saga of Candy Crush. Andere bekende spellen die volop via Facebook gespeeld werden, zijn Alpha Betty, Farm Heroes Saga, Pet Rescue en Diamond Digger.

De spellen stonden bekend om hun knalkleuren en de prachtige vormgeving. Daarnaast was er altijd sprake van een verhaal in het spel. Jij als speler kon ervoor zorgen dat bepaalde problemen opgelost werden, specifieke figuren weer bevrijd werden of andere symbolen weer vrijkwamen uit een moeilijke situatie.

Snoep en siroop bij Candy Crush

Candy Crush is daar een mooi voorbeeld van. Naarmate de levels vorderde kwamen er andere situaties die de snoepjes onbereikbaar maakte. In de eerste levels moet je zoveel mogelijk snoepjes vrijspelen. Als je hogere levels bereikte kwam er siroop, caramel en gelatine bij. De makers zochten allerlei elementen om het spel spannend en afwisselend te houden. Bij Candy Crush moest je meerdere soorten snoepjes samenvoegen om de puzzel in het scherm op te lossen. Met je vinger verschoof je ze net zo lang, tot er een rij van minimaal drie samenkwamen en vervolgens verdwenen. Hoe meer snoepjes verdwijnen, hoe meer punten je haalt. De andere uitvoering is Candy Crush Soda. Het principe is hetzelfde als de eerste Candy Crush, maar dan verwerkt in soda.

Toveren bij Bubble Witch

In Bubble Witch draait het om de wereld van de heksen. De term Bubble heeft te maken met de ballen die je moet wegschieten. Dit doe je met andere ballen die vrij komen uit een ketel. Deze ketel staat onderin het scherm. Bovenin het scherm staan allemaal ballen in onder meer de kleuren paars, rood, blauw en geel. Alleen met de bal van dezelfde kleur kan je de andere ballen doen verdwijnen. Uiteindelijk moet je alle ballen weggespeeld hebben. Na de eerste versie is ook een Bubble Witch Saga 2 en Bubble Witch Saga 3 gemaakt. Het verschil zit in de vormgeving. Waar de eerste Bubble Witch nog donker is en kleine ballen heeft, beschikt de tweede versie over vrolijkere kleuren en grotere ballen. Bubble Witch Saga 3 is nog mooier. Qua vormgeving is het een duidelijker opvolger van deel twee, maar dan met nog mooiere grafische elementen.

Miljoenen gebruikers

Dat zijn alleen nog maar de spellen van King. Die zijn via andere platformen nog volop te spelen. Andere spellen die verbonden waren met Facebook, waren Farmville, Texas Hold’Em Poker, Frontierville, Café World en Treasure Isle. Zelfs voor mensen die de spellen niet hebben gespeeld, zijn het bekende namen. Zo beschikte Farmville over 62 miljoen actieve gebruikers. Daarna werd Texas Hold’Em het meeste gespeeld, namelijk door 29 miljoen gebruikers.

Voorheen waren spellen ook te spelen via de computer. Je logde in op Facebook en je kon de spellen verder spelen op een groter scherm. Dat kan dus niet meer. Wel zijn de spellen nog via de smartphone te spelen. Je kan nog steeds met jouw Facebookaccount je aanmelden en de prestaties van jouw vrienden volgen.

Update: Facebook heeft geen spelletjes meer, je kan nog wel inloggen op de spelletjes via Facebook op je mobiele telefoon. Binnenkort is hier alles te lezen over de populairste en meest gespeelde Facebook spellen.  Zo hebben we vast het bekende Candy Crush spel voor jullie op de website geplaatst. Andere leuke Facebook spellen zullen snel volgen! Het voordeel van de Facebook spellen was dat je kon samenwerken met je Facebook-vrienden. Die konden je helpen met het verzamelen van extra levens, zodat je daar niet te lang op hoeft te wachten. Je speelde het alleen, maar je vrienden konden je tijdens het spel…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.4 ( 1 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3968.