Speluitleg en Spelregels van het bekende spel Pudding Pop

Wat is Pudding Pop?

Pudding Pop is een match puzzel spel dat veelal via Facebook gespeeld wordt. Tegenwoordig is het spel ook te downloaden als app in de Google Play Store. Pudding Pop is een simpel puzzel spel waarbij het de bedoeling is om steeds een level verder te komen.

Speel hier je favoriete games

 • Classic Pac
  Classic Pac
 • Wallpaper Connect
  Wallpaper Connect
 • Treasures of Atlantis
  Treasures of Atlantis
 • Triple Mahjong
  Triple Mahjong
 • Klondike Solitaire
  Klondike Solitaire
 • Disc Pool 2 Player
  Disc Pool 2 Player
 • Stronghold Solitaire
  Stronghold Solitaire
 • China Tower Mahjong
  China Tower Mahjong
 • Letter Mix
  Letter Mix
 • Shanghai Dynasty
  Shanghai Dynasty
 • Glow Jongg
  Glow Jongg
 • Jungle Collapse
  Jungle Collapse
 • Lost in Time
  Lost in Time
 • Valentine
  Valentine
 • Close Jungle Solitaire
  Close Jungle Solitaire

Bekijk meer spellen

Speluitleg en Spelregels Pudding Pop

Dit doe je door de opdrachten die bij een level horen te volbrengen. Opdrachten die volbracht moeten worden zijn bijvoorbeeld haal 5.000, 10.000 of 15.000 punten. Punten worden verdiend door de puddinkjes in het speelveld weg te spelen. Hoe meer puddinkjes je in 1 keer wegspeelt, hoe meer punten je verdient.

Het speelveld bij Pudding Pop is gevuld met puddinkjes in verschillende kleuren. Om deze puddinkjes weg te spelen, moet je minstens 3 puddinkjes van dezelfde kleur met elkaar verbinden. Dit doe je door een lijn te trekken met je cursor (of met je vinger wanneer je speelt via een tablet of telefoon) over de puddinkjes die je met elkaar wilt verbinden.

Puddinkjes verbinden kan horizontaal, verticaal maar ook diagonaal. Zodra je een combinatie gevormd hebt, zullen de puddinkjes uit het speelveld verdwijnen en worden je punten bijgeteld. Er zullen dan weer nieuwe puddinkjes naar beneden vallen. Wanneer je een combinatie maakt van 7 of meer puddinkjes verschijnt er een magisch puddinkje in het speelveld. Wanneer je vervolgens een combinatie maakt met dit puddinkje, zal er een hele rij verdwijnend.

Je hebt echter maar een bepaald aantal beurten per level. Hoeveel beurten je nog precies hebt wordt linksboven altijd aangegeven. Wanneer je niet het gevraagde aantal punten haalt binnen het aantal beurten, verlies je een leven en zul je het level opnieuw moeten spelen om verder te komen. Je hebt maximaal 5 levens.

Leven toekennen

Wanneer deze op zijn, zul je moeten wachten. Om de paar minuten krijg je namelijk een nieuw leven toegekend. Wanneer je het spel via Facebook speelt kun je ook je vrienden om een leven vragen. Als een van je vrienden je een leven cadeau doet, kun je meteen verder spelen.

Wanneer je een level hebt uitgespeeld zul je hiervoor ook in-game munten verdienen. Met de In-game munten kun je Boosters aanschaffen. Tijdens het spelen van spel zul je Boosters gaan vrijspelen. Boosters zijn hulpstukken die je in de moeilijkere levels kunnen helpen om het level toch uit te spelen. Hoe meer vordering je boekt in het spel, hoe meer Boosters je vrij speelt. Wanneer je een Booster hebt vrijgespeeld kan het wel zijn dat je deze eerst moet kopen met de verdiende in-game munten voordat je hem kunt gebruiken. De Boosters van het spel Pudding Pop zijn

 • Bonus zetten Booster: Deze Booster geeft je 2 extra zetten in het spel. Deze Booster speel je vrij in level 1.
 • Dubbele Punten Booster: Deze Booster verdubbeld de punten van elk weggespeeld puddinkje. Deze Booster speel je vrij in level 21.
 • Extra zetten Booster: Deze Booster geeft je 5 extra zetten in het spel. Deze Booster speel je vrij in level 13.
 • Magische Pudding Booster: Deze Booster geeft je 2 Magische Puddinkjes in het speelveld. Deze Booster speel je vrij in level 3. Het aanschaffen van deze Booster kost je 2000 in-game munten.

Diamanten aanschaffen

Bij het spel Pudding Pop is het ook mogelijk om diamanten aan te schaffen. Deze diamanten moet je kopen. Manieren om te betalen zijn bijvoorbeeld Visa/Mastercard en PayPal. Deze gekochte diamanten kunnen vervolgens weer gebruikt worden om in-game munten te kopen, levens te kopen, of andere Power-ups te kopen. Power-ups die je dan kunt aanschaffen zijn de hamer, waarmee je een ongewild puddinkje uit het speelveld kunt verwijderen, of het Toverstokje, waarmee je een puddinkje in een andere kleur kunt toveren. Wanneer je het spel via Facebook speelt kun je zien wie van je vrienden het spel Pudding Pop ook speelt en wat de scores van je vrienden zijn.

Recensieoverzicht

leuke weetjes over pudding pop

het spel is en replica van het bekende jelly splash - 59%
de puddinkjes hebben verschillende kleuren en gezichten - 51%
het spel heeft meerdere levels, gemiddeld duurt 1 level 5 minuten - 84%

65%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.53 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 5083.