Retro game consoles voor de moderne gamer

Regelmatig worden we in het land van de videogames overspoeld met de worden ‘Retro’ en ‘Ouderwets’. Iedereen heeft het over die ouderwetse 16-bits games en die robuuste game consoles uit vervlogen tijden. Aan de andere kant wordt er weer veelvuldig gesproken over de volgende generatie game consoles, grafische kaarten en videogames. Maar wat we vergeten te vermelden is dat de videogames handig gebruik maken van hun eigen bonte verleden. Oude concepten worden met nieuwe technologieën opnieuw geïntroduceerd of worden gewoon in hun oorspronkelijke vorm opnieuw aangeboden aan het huidige game publiek. Maar als het gaat om het werkelijke ‘retro’ gamen, welke consoles zijn dan te adviseren?

Commodore Amiga, 1985:

In navolging van de Commodore 64 en de Commodore 128 zag de Commodore Amiga in 1985 het levenslicht. Eigenlijk is het geen spelconsole maar, net als zijn voorgangers, een soort desktopcomputer. Maar laten we eerlijk wezen, als je in de 80’er jaren een Commodore Amiga bezat, dan had je één van de beste gameconsoles aller tijden in jouw bezit. En als je nog steeds interesse hebt kan je een Commodore Amiga 500 voor ongeveer € 40,- op het internet aanschaffen. Misschien heb je geluk en vind je zelfs een Commodore Amiga met een bundel games voor een zacht prijsje!

Sega Mega Drive, 1988:

Een kleine drie jaar lang heeft Commodore de markt voor videospelletjes gedomineerd. Echter in 1988 kreeg deze concurrentie door de lancering van de eerste echte 16-bit game console: De Sega Mega Drive. Direct al bij de lancering bleek deze spel console een doorslaand succes te zijn in de Verenigde Staten en Europa. Vooral de combinatie van fantastische arcade games en authentieke sport simulaties waren bij het publiek zeer geliefd. Er werden twee versies van de Sega Mega Drive gelanceerd, de oorspronkelijke Mega Drive en de Mega Drive 2. Afhankelijk van de meegeleverde accessoires en games kan je op internet al gauw een megadrive aanschaffen tussen de € 40,- en € 100,-, Maar wees er van verzekerd dat alle kabels en de twee joypads meegeleverd worden!

Super Nintendo Entertainment System, 1990:

In 1990 werd het Super Nintendo Entertainment System, of wel de SNES, gelanceerd. Volgens velen is dit de beste game console die de wereld ooit gezien heeft. De SNES was toentertijd op technologisch gebied zijn concurrenten ver vooruit. Voor die tijd had de SNES uitzonderlijk moderne hardware, presteerde het systeem ongelofelijk goed en was de software uitermate betrouwbaar. Dit systeem was hierdoor in de jaren 1990 tot medio 1996 verantwoordelijk voor de lancering van een aantal iconische games die vandaag de dag nog steeds enorm populair zijn. De basis SNES console kan je al vanaf € 25,- op het internet vinden. Ook worden er nog steeds bundels te koop aangeboden waarvoor je al gauw zo’n € 50,- of meer moet neertellen.

Sony PlayStation, 1994:

In 1990 zagen we de geboorte van de eerste 32-bit game console: De Sony Playstation. De lancering van de Playstation door Sony heeft de gehele markt voor game consoles een nieuw aanzien gegeven. Vooral de vooruitstrevende technologie, waaronder de 3D architectuur, en de enorme collectie bijbehorende games maakten de Playstation tot een ongekend succes. Met deze game console heeft Sony in korte tijd een enorm aandeel verworven in de markt voor games consoles. Voordat je overgaat tot de aanschaf van de ‘retro’ Playstation One, zal je wel eerst voldoende informatie meten hebben. Er zijn in het verleden namelijk verschillende modellen van de Playstation One gelanceerd waarbij ieder type weer zijn eigen unieke specificaties had. Maar met een beetje geluk vind je een Sony Playstation One voor ongeveer € 30,- op het internet. Ook zal je verschillende bundels op het internet aantreffen waarvan de prijs kan oplopen tot zo’n € 100,-.

De aanschaf van een ‘retro’ console:

Belangrijk is dat je je eerst goed verdiept in de betreffende ‘retro’ consoles. Welke modellen zijn er, welke geografische markten en welke games zijn er beschikbaar? Ook moet je goed in de gaten houden of ook alle bijbehorende en noodzakelijke accessoires in de koop ingesloten zijn. Voor sommige ‘retro’ consoles kan het namelijk wel eens erg moeilijk worden om toebehoren aan te schaffen. En wees eerlijk, bij zo’n oude game console behoren alleen de authentieke accessoires! Hoe dan ook, doe eerst jouw huiswerk voordat je over gaat tot de aanschaf!

Regelmatig worden we in het land van de videogames overspoeld met de worden 'Retro' en 'Ouderwets'. Iedereen heeft het over die ouderwetse 16-bits games en die robuuste game consoles uit vervlogen tijden. Aan de andere kant wordt er weer veelvuldig gesproken over de volgende generatie game consoles, grafische kaarten en videogames. Maar wat we vergeten te vermelden is dat de videogames handig gebruik maken van hun eigen bonte verleden. Oude concepten worden met nieuwe technologieën opnieuw geïntroduceerd of worden gewoon in hun oorspronkelijke vorm opnieuw aangeboden aan het huidige game publiek. Maar als het gaat om het werkelijke 'retro' gamen,…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.54 ( 6 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.