Sega lanceert de Mega Drive Mini-console

Tijdens het jaarlijkse Sega FES-evenement in Japan heeft Sega de nieuwe palmgrote Mega Drive Mini-console onthuld. Ter gelegenheid van het aanstaande 30-jarig jubileum van de Genesis spelconsole maakte Sega van de gelegenheid gebruik om zijn eigen miniatuurversie van de legendarische 16-bits spelcomputer te lanceren. In 1988 werd de deze 16-bits spelconsole onder de naam SEGA genesis in Amerika gelanceerd. Echter in de rest van de wereld stond deze spelconsole bekend onder de naam Sega Mega Drive.

Mega Drive Mini-console

Er is nog niet veel bekend over de Mega Drive Mini, maar het lijkt op een micro-console in dezelfde geest als Nintendo’s NES en SNES Classic Editions. In dat opzicht zal de Mega Drive Mini waarschijnlijk een eenvoudige plug-en-play-console zijn waarmee men met de gebundelde games op een modern beeldscherm kan spelen. Tijdens het Sega FES-evenement werden verschillende afbeeldingen van de Mega Drive Mini-console getoond. Even later werden deze foto’s op het officiële Twitter-account van het Japanse Sega gepubliceerd.

Retro gaming

Hoewel Sega heeft aangekondigd dat de Mega Drive Mini eerst alleen in Japan zal worden gelanceerd, is het best mogelijk dat een lanceringsdatum voor het westen bekend zal worden gemaakt. Zeker gezien het succes dat Nintendo heeft met de NES Classic Mini en SNES Classic Mini, is een reden dat Sega een stap maakt om deze ‘Retro’-markt te penetreren. Met deze mini-console treedt Sega letterlijk in de voetsporen van Nintendo door gebruik te maken van een marketingstrategie die gericht is op de oude 16-bits Retro games.

Sega

Het bedrijf Sega werd in 1949, onder de naam Standard Games, door de Amerikanen Martin Bromely, Irving Bromberg en James Humpert opgericht. Het bedrijf richtte zich op het fabriceren en leveren van speelautomaten voor Amerikaanse militaire basissen. In 1952 verhuisde het bedrijf naar Tokio waar het na een fusie in 1965 verder ging onder de naam Sega Enterprises. In de periode 1988 tot 2001 was het bedrijf één van de marktleiders in het segment van spelconsoles. Echter door sterke concurrentie en afnemende winstmarges veranderde Sega in 2001 de bedrijfsstrategie waarbij het zich uitsluitend richtte op de ontwikkelen en uitgeven van computerspellen voor de verschillende platformen. Nu in 2018 waagt Sega met de lancering van de Mega Drive Mini opnieuw een stap in de markt voor games hardware.

Winkelprijs

Er is nog niet bekend over de winkelprijs van de Mega Drive Mini, in welke landen deze spelcomputer in de winkel zal liggen of welke spellen in de basisbundel opgenomen zullen gaan worden. Maar als Sega de strategie van Nintendo hanteert, zal de Mega Drive Mini, inclusief twintig games, voor ongeveer € 150,00 in de winkelschrappen liggen. Hierbij zal de mini-console waarschijnlijk een aantal van de games die beschikbaar zijn in de aanstaande Mega Drive Collection van Sega voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.