Sonic The Hedgehog zou oorspronkelijk een jongen worden!

Onlangs werd Naoto Ohshima, een Japanse kunstenaar en voormalig Sega medewerker, uitgebreid geïnterviewd door John Szczepaniak. In dit interview legt Ohshima hij uit dat het personage van Sonic the Hedgehog oorspronkelijk een menselijke jongen zou zijn. De eerste schetsen van Sonic krabbelde hij ‘s-nachts op papier nadat hij een ingeving kreeg voordat hij naar bed wilde gaan. Hij was bang dat hij het idee de volgende ochtend zou zijn vergeten en trok snel zijn notitieblok uit zijn tas. Nadat hij de ruwe schets aan het papier had toevertrouwd, viel hij voldaan in slaap. Na drie jaar hard werken in een ontwerpstudio presenteerde hij het eerste ontwerpvoorstel aan het management van Sega. Hij had Sonic geschetst als een menselijke jongen die over een grote snelheid beschikte.

Concurrentiestrijd met Super Mario

Als antwoord op het karakter Mario van de grote concurrent Nintendo, werd de mascotte Alex Kidd van Sega vervangen door het personage Sonic. Gezien de unieke en menselijke eigenschappen zocht Sega eigenlijk naar een meer fictief karakter dat een tegenpool kon vormen voor de mascotte van Nintendo. Na drie jaar werk in de ontwerpstudio veranderde Sonic geleidelijk van een menselijke jongen in een egel. Op 23 juni 1991 verscheen Sonic voor het eerst in het gelijknamige platformspel op de Sega Mega Drive. In eerste instantie is Sonic een klein bol personage met korte armen en benen. In 1998 werd Sonic door de Sega ontwerper Yuji Uekawa veranderd in een lang en slank personage en kreeg hij groene ogen.

De ontwikkeling van Sonic

Net zoals een kind langzaam naar volwassenheid groeit, is het karakter Sonic ook gegroeid. Vandaag de dag is Sonic een trendy blauw gekleurde egel met een joviale persoonlijkheid die altijd voor zijn vrienden klaar staat. Hij beschikt over razendsnelle reflexen en heeft het vermogen om sneller dan het geluid te rennen. Hij belichaamt de wind en leidt een avontuurlijk leven zoals hij dit zich voorgesteld heeft. Natuurlijk heeft Sonic een uitgesproken kalme persoonlijkheid maar verliest hij zijn geduld voor dingen en zaken die te langzaam gaan. Hij is soms een explosieve waaghals maar neemt alles erg serieus als de vrijheid van hemzelf of van anderen bedreigd wordt.

Eeuwige roem

Inmiddels zijn er meer dan 75 miljoen exemplaren van het platformspel Sonic the Hedgehog wereldwijd verkocht. Er een enorm succesvolle mediafranchise rond Sonic ontstaan waardoor Sonic bij tal van fastfood bedrijven als tijdelijke merchandise beschikbaar was, enkele (televisie) films zijn gemaakt en een groot aantal videospellen zijn gelanceerd. Sterker nog: Sinds 2005 heeft Sonic zijn eigen ster op de Walk of Game in San Francisco, de tegenhanger van de Hollywood Walk of Fame.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.