Sony gaat de PlayStation Classic console lanceren

In de jaren ’90 stonden Nintendo en Sony aan de bakermat van de gaming industrie. Lange tijd was Nintendo de trendsetter totdat Sony eind december 1994 zijn eerste PlayStation lanceerde. Deze PlayStation 1, ook wel PS1 of PSX genoemd, was binnen de kortste keren goed voor een marktaandeel van 61 procent in het marktsegment voor consoles. De PlayStation 1 was zijn tijd ver vooruit door de 32-bit processor, de krachtige grafische hardware van dat moment, waardoor het tijdperk van 3D zijn intrede kon doen. Vooral door dit feit maakte een einde aan het tijdperk van de Super Nintendo en de Mega Drive. Wereldwijd werden meer dan 100 miljoen PS1 consoles verkocht. Onlangs heeft Sony aangekondigd dat zij binnenkort de PlayStation Classic, een nieuwe miniatuur versie van de PlayStation 1, gaan lanceren.

Nostalgisch gevoel

De PlayStation Classic zal worden geleverd met 20 geïnstalleerde klassiekers zoals bijvoorbeeld Final Fantasy VII, Jumping Flash, Racer Type 4, R4 Ridge, Tekken 3 en Wild Arms. Een volledige lijst van alle spellen zal Sony in een later stadium bekendmaken. Vooral de oudere fans zullen de nostalgie waarderen terwijl de nieuwere generaties nu eindelijk kunnen kennismaken met de baanbrekende PlayStation console-ervaring waarmee het allemaal begon. Natuurlijk kunnen alle spellen in hun eigen oorspronkelijke aspect ratio worden gespeeld. Ondanks enorme innovaties en vooruitgang in videogametechnologie blijft retro-gaming populair bij nostalgische fans. Deze nostalgische fans willen geen tijd of energie steken of energie in het eindeloos verkennen van de virtuele werelden die de nieuwste games te bieden hebben. Om deze reden werden de klassieke (Retro) spellen op de meeste platformen al aangeboden zodat men ook aan de oudere spelers tegemoet kon komen.

Samenstelling PlayStation Classic

De PlayStation Classic heeft een USB en HDMI-poort zodat gebruikers het apparaat vrijwel overal kunnen aansluiten. De PlayStation Classic zal hetzelfde design hebben als zijn nostalgische voorgangen maar zal wel ongeveer de helft kleiner zijn. Zoals eerder vermeld zal deze retro console 20 geïnstalleerde videogames bevatten. De console wordt geleverd met twee replica’s van de originele bekabelde controllers, een HDMI-kabel, een USB-kabel en een geheugenkaart. Helaas lijkt het erop dat je een voedingsadapter apart zal moeten aanschaffen.

Beschikbaarheid

De PlayStation Classic zal op 3 december in de Verenigde Staten op de markt komen, precies 25 jaar nadat de originele PlayStation in Japan werd uitgebracht. Op dit moment kan je de PlayStation Classic al pre-orderen bij enkele Amerikaanse retail organisaties zoals Amazon, BestBuy, GameStop en Wallmart. In het eerste kwartaal van 2019 zal deze waarschijnlijk ook in Europa op de markt komen. De verwachting is dat de PlayStation Classic voor net geen € 100,00 in de winkel zal liggen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.