Sony heeft de PS4 firmware update 5.00 vrijgegeven

Eindelijk is het dan zo ver, de lang verwachte Playstation 4 firmware update (5.00) is beschikbaar als download. In de maand juli werd deze belangrijke update al aangekondigd door Sony waarop de bèta-versie in augustus onder de codenaam Nobunaga al aan een selecte groep PS4 gebruikers werd aangeboden. Nu lijkt het er op dat de definitieve firmware update beschikbaar is voor de live gebruikers via het Sony Playstation Network.

Nieuwe functionaliteit:

Deze Playstation 4 firmware update, die 374 MB groot is, bevat een groot aantal nieuwe functies. Enkele belangrijke functies hierin zijn het streamen op 1080p met 60fps via het Twitch video platform en het nieuwe familie- en account management systeem waarmee de administrator gemakkelijk andere accounts kan beheren. Ook op het gebied van vrienden en gemeenschappen biedt de firmware update nieuwe mogelijkheden. Zo kan je aangepaste vriendenlijsten maken en kan je een account volgen, ongeacht of deze geverifieerd is of niet. Ook biedt de update een aantal nieuwe mogelijkheden ten opzichte van de meldingsinterface. Zo kan je de pop-ups voor nieuwe berichten tijdelijk of definitief uitschakelen. Voor de Playstation Virtual Reality gebruikers zorgt de update ook voor ondersteuning voor 5.1 en 7.1 virtual surround voor de headset bij Blu-rays in film mode. Ten slotte bevat de update ook enkele wijzigingen voor het Quick menu waarbij een optie om het Quick menu te benaderen zonder dat je hiervoor het spel moet verlaten.

Team Tournament:

De update biedt ook het lang verwachte Team Tournaments waarbij je een team kan samenstellen en tegen andere teams kan spelen. De functionaliteit voor het Team Tournament zal vanaf 5 oktober, nadat je de firmware update hebt geïnstalleerd, beschikbaar komen. In eerste instantie zal het Team Tournament voor een beperkte groep spellen beschikbaar zijn. De eerste groep spellen bestaan uit Uncharted 4: Een Thief’s End, Uncharted: The Lost Legacy, World of Tanks en Mantis Burn Racing. In een later stadium zullen meer spellen Team Tournament ondersteunen. Dus creëer jouw eigen team en kijk snel welke verschillende evenementen en toernooien binnenkort van start gaan.

Extra functionaliteit:

Naast de hierboven omschreven functionaliteit biedt de Playstation 4 firmware upgrade nog een aantal extra’s. Zo kan je muziek als bericht verzenden en ontvangen en kan je de albums en afspeellijsten zien voor nummers die in Spotify worden afgespeeld. Natuurlijk biedt de firmware upgrade nog een groot aantal andere verbeteringen die jouw Playstation 4 console sneller en meer functioneel zullen maken. Dus zorg dat je de firmware update zo snel mogelijk installeert als je in het bezit bent van een Playstation 4 en geniet van de vele extra’s die nu tot jouw beschikking staan!

Eindelijk is het dan zo ver, de lang verwachte Playstation 4 firmware update (5.00) is beschikbaar als download. In de maand juli werd deze belangrijke update al aangekondigd door Sony waarop de bèta-versie in augustus onder de codenaam Nobunaga al aan een selecte groep PS4 gebruikers werd aangeboden. Nu lijkt het er op dat de definitieve firmware update beschikbaar is voor de live gebruikers via het Sony Playstation Network. Nieuwe functionaliteit: Deze Playstation 4 firmware update, die 374 MB groot is, bevat een groot aantal nieuwe functies. Enkele belangrijke functies hierin zijn het streamen op 1080p met 60fps via het…
Recensieoverzicht

Blog feitjes

Wanneer nodig, blijft de PS4 updates krijgen totdat Sony stopt met de ondersteuning, maar dan zijn er weer nieuwe consoles te koop. - 87%
All deze functies zullen ook bij de nieuwe generatie consoles aanwezig zijn. - 77%
Omdat de update ook zorgt dat het systeem sneller is, is de update een must. - 86%

83%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.39 ( 8 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3817.