Sony Playstation een december topper!

Op hun website maakte Sony met een officieel persbericht bekend dat het bedrijf tijdens de feestdagen meer dan 5.9 miljoen PlayStation®4 (PS4™) game consoles heeft verkocht. Hiermee komt het totaalaantal verkochte units per 31 december 2017 op 73.6 miljoen. En dat is niet alles. Het bedrijf kondigde in hetzelfde persbericht aan dat zij via de retail en via downloads wereldwijd meer dan 55.9 miljoen Playstation 4 games tijdens de feestdagen 2017 hebben verkocht. Hiermee komt per 31 december 2017 het totaalaantal verkochte Playstation 4 games op ruim 645 miljoen. Een simpele rekensom leert ons dan dat de gemiddelde Playstation 4 bezitter de beschikking heeft over bijna 9 games.

Playstation Netwerk

Ook het Playstation netwerk, dat meer dan 31.5 miljoen Playstation Plus abonnees heeft, lijkt een gezonde groei te vertonen. Sony lanceerde dit online platform in 2010 om zodoende de Playstation gebruikers toegang te geven tot premium content. In de concurrentieslag met Xbox Live van Microsoft hebben beide bedrijven het afgelopen jaar veel gratis games weggeven. De verwachting is dat deze trend het komende jaar gewoon zal doorgaan. In het persbericht geeft Sony dan ook aan dat zij, met niet aflatende toewijding, een geweldige game ervaring en innovatieve netwerkservices zullen bieden. Doelstelling hierin is om het Playstation Plus platform te innoveren tot het beste game platform. Je kan een Playstation Plus abonnement afsluiten voor 3 maanden (€ 24,99) of voor 12 maanden (€ 59,99).

Spelbeleving

Ondanks het feit dat de gemiddelde kwaliteit van de games te wensen over laat, lijkt de verkoop van de Playstation 4 in sneltreinvaart de 100 miljoen exemplaren te halen. Ondanks enkele uitschieters biedt het Playstation 4 platform een groot aantal middelmatige spellen die snel in de vergetelheid zullen geraken. Veel van deze titels zijn inmiddels ook op Steam te vinden. Aan de andere kant kan gezegd worden dat de gemiddelde Playstation 4 bezitter minstens de beschikking heeft over meerdere spellen terwijl de Xboxbezitters zich meer op de onlineactiviteiten richten. Alleen van Nintendo kan men zeggen dat het bedrijf zijn focus heeft gelegd op een groot aantal videospellen die spelplezier en entertainment bieden.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 6756.