Spel kaarten bestaat uit 52 kaarten

In de meeste kaarten-pakketten zitten in totaal 52 kaarten. Hier zijn nog niet eens de jokers bij geteld. Dit aantal wordt voor veel kaartspellen volop gebruikt. Iedere kaartenset, waar je deze ook koopt, bestaat uit de volgende inhoud:

Inhoud spelkaarten:

  • 13 Harten ❤️

  • 13 Klaveren ♣️

  • 13 Ruiten ♦️

  • 13 Schoppen ♠️

De kaarten zijn genummerd van 2 tot en met 10, daarna volgen de kaarten boer, vrouw, heer en aas van elke soort.  In sommige sets zitten twee of drie jokers bijgesloten. De aas wordt ook weleens gebruikt als een 1. Het wilt voorkomen dat er andere termen worden gebruikt voor de boer, vrouw en heer, namelijk zot, dame of koning. Het uiterlijk van de kaarten wisselen per set. Dit beïnvloedt niet de waarde van de kaarten, maar geven de kaarten gewoon een extra uitstraling. Bijvoorbeeld bekende culturele beelden of een ander thema dat past bij een omgeving of gelegenheid. Kaartspellen zijn leuk voor jong en oud. Het is goedkoop in de aanschaf en makkelijk om mee te nemen. Een setje van 52 kaarten past makkelijk in je tas en ligt niet in de weg. Daarom is het ideaal om mee te nemen om kinderen of een groep volwassenen bezig te houden. Zelfs in een kleine omgeving, kan een groepje zichzelf bezighouden met één van de bekende kaartspellen.

Pesten

Pesten is een spel dat vaak wordt gespeeld met een kaartenset. Hiervoor zijn minimaal twee spelers nodig, maar voorkom het spel te spelen met te veel mensen. Dat kan het onoverzichtelijk maken. Een maximum van zes mensen, maakt het spel plezierig en uitvoerbaar. Het begint met hoe te pesten. Daar bestaan namelijk meerdere manieren voor. Plaatselijk of per groep worden de regels namelijk nogal aangepast. Waar het wel altijd om draait is het wegspelen van al je kaarten. Met hoeveel kaarten iedereen begint, dat wisselt. Dat kunnen bijvoorbeeld 6 of 8 zijn. De overgebleven kaarten worden met de afbeelding naar beneden op een stapel gelegd. Een kaart komt omgekeerd ernaast te liggen. Dan kan de eerste speler beginnen. Deze kan een kaart erop leggen die hetzelfde type heeft, bijvoorbeeld klaveren of hetzelfde getal. Een andere mogelijkheid is een joker. De volgende speler is dan genoodzaakt 5 kaarten van de stapel te pakken. Kan de eerste speler niet leggen, dan moet hij een kaart van de stapel pakken. Zo verloopt de rest van het spel. Wanneer een speler nog twee kaarten heeft, klopt de speler op de tafel.

De joker is niet de enige kaart met gevolgen voor andere spelers. Hetzelfde geldt voor andere kaarten, maar daar kom je bij het volgende verschil. De regels kunnen verschillen. Bij een 2 moet de volgende speler twee kaarten pakken. Bij een 8 moet de volgende speler een beurt overslaan. Dat maakt het spel pesten. Alles draait erom de andere spelers het moeilijk te maken om hun kaarten weg te spelen.

Patience

Soms is het ook fijn om zelf even je gedachten te verzetten met een kaartspel. Het spel Patience is daar perfect voor. Ook dit spel is makkelijk te spelen met een set van 52 kaarten. Op veel computers en smartphones is dit spel geïnstalleerd, maar met echte kaarten is het net zo leuk om te spelen. Wat wel nodig is, is een vlakke ondergrond om de kaarten op te leggen. De kaarten die je gebruikt zijn de 2 tot en met 10 en de boer, vrouw, heer en aas. De jokers worden niet gebruikt bij Patience. Vervolgens moet je alle kaarten in de juiste volgorde wegleggen. Hiervoor leg je eerst zeven kaarten naast elkaar De eerste zes met de afbeelding naar beneden, de afbeelding van de zevende kaart is wel zichtbaar. Vervolgens leg je op alle zes kaarten met de afbeelding naar beneden (gedekte kaarten) weer nieuwe kaarten, ook gedekt. De laatste kaart blijft ongedekt. Zo ga je door tot er een rij over is, waar je nog een ongedekte kaart op moet leggen.

Dan kan je het spel beginnen om alle kaarten op de rijen te krijgen en alle kaarten te kunnen omdraaien. De bedoeling is dat je op iedere ongedekte kaart een andere kaart legt met een waarde lager en een andere kleur. Daarbij is het ook mogelijk om een hele rij van een stapel te pakken, zodat je ook een gedekte kaart kan omkeren en gebruiken. Komt het voor dat je geen kaart meer kunt pakken van de gedekte en ongedekte kaarten. Dan mag je drie kaarten pakken van de overgebleven stapel. Leg deze kaarten naast de gedekte stapel en bekijk een voor een of de kaarten op de gedekte en ongedekte kaarten geplaatst kan worden. Er zijn twee resultaten van Patience. Je wint als je alle kaarten hebt kunnen wegleggen met de volgorde per kleur en waarde. Je verliest als je niet alle kaarten hebt weggespeeld. Dat kan voorkomen als je steeds kaarten hebt die je niet kan gebruiken.

In de meeste kaarten-pakketten zitten in totaal 52 kaarten. Hier zijn nog niet eens de jokers bij geteld. Dit aantal wordt voor veel kaartspellen volop gebruikt. Iedere kaartenset, waar je deze ook koopt, bestaat uit de volgende inhoud: Inhoud spelkaarten: 13 Harten ❤️ 13 Klaveren ♣️ 13 Ruiten ♦️ 13 Schoppen ♠️ De kaarten zijn genummerd van 2 tot en met 10, daarna volgen de kaarten boer, vrouw, heer en aas van elke soort.  In sommige sets zitten twee of drie jokers bijgesloten. De aas wordt ook weleens gebruikt als een 1. Het wilt voorkomen dat er andere termen worden gebruikt…
Geef hier je mening over de pagina:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over de pagina:

Beoordeling: 4.7 ( 4 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 2242.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?