Speluitleg Angry Birds – Spelregels Angry Birds

spelregels angry birds

Angry Birds is een behendigheidsspel dat voor het eerst te spelen was op het Apple IOS platform. Het spelletje werd toen gespeeld op de Iphone of Ipad. Inmiddels is het spel behoorlijk populair en is het ook beschikbaar voor andere tablet pc’s,de PC, de PSP, Playstation 3, Nintendo 3DS, Nintendo WII en XBOX360. Er zijn inmiddels ook al behoorlijk wat edities van het spel uitgekomen.

Speel hier je Favorite Game

Hoe werkt het spel

Het doel van het spel is om met verschillende soorten vogels, die elk hun eigen kenmerken hebben, de groene varkentjes kapot te maken en de gestolen eieren terug te winnen. Hiermee scoor je punten. De varkentjes bevinden zich in verschillende constructies in het speelveld.

Je maakt de varkentjes kapot door de vogeltjes op de varkentjes af te vuren met een katapult. Op een touchscreen toestel doe je dit door met je vinger het elastiek van de katapult met daarin de vogel naar achter te trekken, te richten en dan los te laten. Wanneer je het spel op bijvoorbeeld de PC speel doe je ongeveer hetzelfde maar dan met de muis.

Je klikt om het elastiek vast te pakken, richt, en klikt om de vogel af te vuren. Je kunt direct op de varkentjes richten, maar dit kan soms best wel moeilijk zijn omdat niet elk varkentje meteen bereikbaar is. Bekijk goed waar de varkentjes staan en laat de constructie instorten, waardoor je meerdere varkentjes met 1 vogel kapot kunt maken. De constructies om de varkentjes heen kunnen uit verschillende materialen bestaan waardoor het niveau van het spel steeds moeilijker word. De verschillende materialen zijn bijvoorbeeld hout, steen en ijzer. Soms zitten de groene varkentjes zelfs een beetje verstopt in hoger gras of achter een object in het speelveld.

Wanneer je vordering maakt in het spel zullen in latere levels ook objecten zitten die je kunt gebruiken, zoals kistjes die je kunt laten ontploffen, of grote rotsen die je aan het rollen kunt krijgen om zo moeilijk te vernietigen groene varkens of constructies kapot te maken.

Verschillende vogels

In elk level worden andere vogels gebruikt, hoe verder je komt hoe meer verschillende soorten vogels je gaat krijgen. In het begin word er vooral gespeeld met de ”simpelere” types vogels, zoals de rode en de gele vogel. Later, wanneer de constructies in het speelveld ook moeilijker worden zullen vogels volgen met verschillende specials. Bij de versies van Angry Birds die gespeeld worden op een touchscreen toestel zoals een Ipad of Iphone word de special geactiveerd door nogmaals op het scherm te tikken, vóórdat de vogel een object geraakt heeft. Wanneer je het spel bijvoorbeeld via de PC speelt word de special geactiveerd door met de muis nogmaals te klikken, ook vóórdat de vogel iets geraakt heeft.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Elke editie van Angry Birds kan andere vogeltjes bevatten. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van vogels uit verschillende edities.

 • Red: Dit rode vogeltje heeft geen special
 • The Blues: Dit kleine blauwe vogeltje splitst zich in drieën na een tik op het scherm of dubbelklik.
 • Chuck: Deze gele vogel versnelt na een tik op het scherm of dubbelklik
 • Bomb: Deze zwarte vogel ontploft na een tik op het scherm of dubbelklik, of wanneer hij iets geraakt heeft
 • Matilda: Deze witte vogel legt een explosief ei en schiet vervolgens versnelt omhoog na een tik op het scherm of dubbelklik.
 • Boomerang: Deze groene vogel komt terug als een boomerang na een tik op het scherm of dubbelklik.
 • Terence/Big Brother Bird: Deze grote vogel heeft geen echte special maar heeft wel meer impact dan zijn kleine broertje!
 • Balloon: Deze oranje vogel blaast zich op als een ballon na een tik op het scherm of dubbelklik.
 • Mighty Eagle: Deze grote zwarte arend stort neer en vernietigd alle constructies in het level.
 • Mighty Dragon: Deze grote rode draak stort neer en vernietigd alle constructies in het level.
 • Ice Bird: Deze vogel in de vorm van een ijsblokje bevriest de constructie waarna alles instort.
 • Pink Bird: Deze roze vogel laat alle omliggende voorwerpen opstijgen in een roze ballon waarna ze ontploffen.
 • Space Eagle : Deze arendskop komt uit een zwart gat en verwoest al het omliggende.
 • Falcon: Dit ruimteschip komt aangevlogen en schiet met laser in de buurt van de impact.
 • Blauwe papegaai: De ara kan heel snel vliegen of begint te spartelen na impact dit verschilt per level.
 • 2 Blauwe papegaaien : Deze 2 ara’s vliegen rechtvooruit na een tik op het scherm of dubbelklik.
 • In elk level heb je respectievelijk 4 of 5 vogeltjes, om alle varkentjes mee te vernietigen.

Puntentelling

Voor elk groen varkentje dat je kapot maakt krijg je punten, maar je verdient ook punten door de constructies te slopen, of de varkentjes slechts te beschadigen. Echter zul je alle varkentjes echt moeten vernietigen om een level verder te komen.

Wanneer je alle varkentjes hebt vernietigd zul je de vogeltjes horen juichen. Als je niet alle vogeltjes hebt hoeven gebruiken krijg je voor de vogeltjes die nog niet afgevuurd zijn bonuspunten.

Wanneer je niet alle varkentjes hebt vernietigd zul je geknor horen. Je moet het level dan opnieuw spelen om verder te komen.

Edities

Verschillende Edities van het spel Angry Birds zijn bijvoorbeeld

 • Angry Birds Halloween
 • Angry Birds Seasons
 • Angry Birds Space
 • Angry Birds Magic
 • Angry Birds Rio

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Angry Birds

Er zijn al 14 Angry Birds games uitgebracht in de hoofdserie, met nog 3 spin-off games. - 85%
Alle 15 vogels die voorkomen hebben een eigen naam - 64%
Er zijn verschillende voorwerpen gemaakt zoals kleding en speelgoed met het Angry Birds Thema - 83%

77%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.57 ( 3 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?