Speluitleg Farm Heroes Saga – Spelregels Farm Heroes Saga

Speluitleg Farm Heroes Saga

Farm Heroes Saga is een populair spel dat vooral gespeeld wordt via Facebook. Het doel van het spel is om de opdrachten te vervullen die je elk level krijgt om zo steeds een level verder te komen.

Speel hier je favoriete games

 • Classic Pac
  Classic Pac
 • Wallpaper Connect
  Wallpaper Connect
 • Treasures of Atlantis
  Treasures of Atlantis
 • Triple Mahjong
  Triple Mahjong
 • Klondike Solitaire
  Klondike Solitaire
 • Disc Pool 2 Player
  Disc Pool 2 Player
 • Stronghold Solitaire
  Stronghold Solitaire
 • China Tower Mahjong
  China Tower Mahjong
 • Letter Mix
  Letter Mix
 • Shanghai Dynasty
  Shanghai Dynasty
 • Glow Jongg
  Glow Jongg
 • Jungle Collapse
  Jungle Collapse
 • Lost in Time
  Lost in Time
 • Valentine
  Valentine
 • Close Jungle Solitaire
  Close Jungle Solitaire

Bekijk meer spellen

Speluitleg Farm Heroes Saga

In het begin van elk level krijg je bepaalde doelen die je moet halen om het level uit te spelen. Meestal is het doel om alle items die gevraagd worden te verzamelen en 100% groei te verdienen. Je hebt echter maar een bepaald aantal zetten waarin je de opdracht moet vervullen om het level uit te spelen. Aan de linkerkant van het speelveld zie je precies welke items en hoeveel ervan je moet verzamelen, en ook hoeveel zetten je nog hebt om dit te behalen. Het spel wordt gespeeld met levens. Je begint met 5 levens, en wanneer je een level niet haalt zul je een leven verliezen. Het is mogelijk om levens aan je vrienden te vragen, of om levens te kopen wanneer je geen levens meer hebt. Tevens krijg je elke 20 minuten automatisch weer een leven.

Het speelveld van Farm Heroes Saga bestaat uit vakjes met de verschillende voorwerpen, onder andere appels, aardbeien, wortels en zonnetjes. Het speelveld heeft in elk level een andere vorm. Het is de bedoeling dat je 3 of meer dezelfde afbeeldingen combineert door ze op een rij te zetten (horizontaal en verticaal) om ze te laten verdwijnen of punten te scoren. Dit doe je door afbeeldingen met elkaar te wisselen. Om de afbeeldingen met elkaar te laten wisselen klik je eerst op de ene afbeelding, en vervolgens op de afbeelding waarmee je wilt wisselen. Dit kan alleen met omliggende afbeeldingen.

Tijdens het spel zie je aan de linkerkant hoeveel van de gevraagde afbeeldingen je al verzameld hebt en hoeveel je er nog moet verzamelen. Wanneer er bij de items in het speelveld een cijfer wordt weergegeven bijvoorbeeld +1, +2 of +3 betekent dit dat wanneer je een combinatie maakt met zo’n item er meteen het aangegeven aantal extra van deze soort verzameld worden. Hoe meer of hoe grotere combinaties je achter elkaar maakt, hoe meer van deze bonusitems er in het speelveld zullen komen.

Je verdient automatisch 100% groei wanneer je alle items die gevraagd werden ook daadwerkelijk verzameld hebt. Focus je dus eerst op de gevraagde items. Wanneer je deze allemaal bij elkaar gekregen hebt kun je je focussen op de andere afbeeldingen. Probeer zo groot mogelijke combinaties te maken. Kijk ook goed naar wat er gebeurt met de andere voorwerpen wanneer je er 3 of meer combineert. Het kan zijn dan de omliggende voorwerpen dan ook automatisch combineren, zo verdien je nog meer punten!  Wanneer je de opdrachten vervult en nog zetten over hebt ga je spelen in supermodus. Er zullen dan nog extra bonusitems in het speelveld komen.

Levels Farm Heroes Saga

In de levels tegen Walgie de wasbeer maak je combinaties van 3 of meer voorwerpen van dezelfde soort, om Walgie van 100% naar 0 % te spelen. Je hebt wederom maar een bepaald aantal zetten om dit te doen en alleen combinaties met de items die onder Walgie worden aangegeven zullen de wasbeer schade toedoen. De combinatie van het aantal items zal in procenten van Walgie’s totaal af gaan. Wanneer je dus een combinatie maakt met 7 appels, zal er 7% van Walgie’s balkje af gaan.

Door het halen van een level verdien je een wonderbonen, dit is je groeibeloning. Hoe meer punten je haalt tijdens het spelen van een level hoe hoger de groeibeloning. De wonderbonen die je verdient kun je voor verschillende dingen gebruiken:

 • Met de wonderbonen kun je boosters kopen. Boosters zijn hulpstukken, die je kunnen helpen een level uit te spelen of meer punten te verdienen. De 5+ booster is een handige booster, die je 5 extra zetten geeft om het level misschien alsnog uit te spelen! De schep booster zorgt ervoor dat je een willekeurig voorwerp kunt weghalen zonder een zet te gebruiken. Let wel op dat je de booster moet activeren voordat je een level begint! Dit doe je door de booster aan te klikken.
 • Je hebt de wonderbonen ook nodig in de speciale levels waarin je tegen Walgie de wasbeer speelt. De wonderbonen zullen dan zorgen voor extra schade bij de wasbeer.

Het is ook mogelijk om goudstaven te kopen, waarmee je levens en power-ups kunt kopen, wat handig kan zijn wanneer je een moeilijk level niet uitgespeeld krijgt.
De levels worden steeds moeilijker doordat je bijvoorbeeld minder zetten hebt, of wanneer er bloemetjes tussen de afbeeldingen worden gezet die je moet verzamelen. Een bloemetje moet namelijk eerst volledig bloeien voordat het zal verdwijnen. Het bloemetje gaat bloeien door combinaties te vormen met omliggende vruchtjes. Na 3 combinaties zal de bloem volledig bloeien en verdwijnen.

Omdat Farm Heroes Saga via Facebook gespeeld word kun je ook zien wie van je vrienden het spel ook speelt. Er zal ook worden aangegeven bij welk level je vrienden zijn en wie de hoogste score behaalt heeft bij een level. Vrienden kunnen je tevens leuke extra’s cadeau doen, zoals levens of wonderbonen.

Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Farm heroes saga

Een nieuwere versie is ook uitgebracht onder de naam: Farm Heroes Super Saga. - 89%
Farm heroes saga is een van de vele spelletjes van King. - 53%
Farm Heroes Saga is net zoals Candy Crush, maar met een andere thema. - 77%

73%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.08 ( 12 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7661.