Speluitleg Hints – Spelregels Hints

Wat is Hints?

Hints is een leuk gezelschapsspelletje waarbij het de bedoeling is om zo snel mogelijk te raden wat er uitgebeeld wordt. Vooraf moet er een spelleider gekozen worden.

Speel hier je Favorite Game

Spelleider

De spelleider bedenkt verschillende dingen die uit te beelden zijn en schrijft ze op een papiertje, alle papiertjes worden genummerd. Zo kunnen er bijvoorbeeld dingen bedacht worden uit de categorieen : Boeken, Films, Radio, Spreekwoorden en Gezegdes, Liedjes en Televisie etc. Vervolgens worden en 2 teams gemaakt, deze gaan tegen elkaar spelen. Ook moet de spelleider de tijd bijhouden met een stopwatch of iets dergelijks.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Spelverloop

Beide Teamcaptains komen naar voren en introduceren hun teamleden. De spelleider beslist nu wel team als eerste mag beginnen. We noemen het beginnende team even team 1. De teamcaptain van team 1 mag als eerste beginnen.

Hij kiest nu 1 van de genummerde papiertjes, de spelleider zal dit papiertje aan hem geven. Hij mag dan enkele seconden de tijd nemen om datgene wat op het papiertje staat in zich op te nemen en loopt vervolgens naar de plek waar hij het gaat uitbeelden.

Dan begint de tijd te lopen. Zijn eigen team moet dan zo snel mogelijk proberen te raden wat hun teamcaptain uitbeeld. Als ze het binnen 60 seconden goed raden krijgt het team 15 punten. Als ze het niet binnen 60 seconden weten te raden maar wel binnen 90 dan krijgen ze 10 punten. Als de 90 seconden voorbij zijn en ze hebben het niet geraden dan krijgt het andere team 1 kans om het te raden. Hebben ze het juist dan krijgen ze daarvoor 5 punten.

Vervolgens is team 2 aan de beurt. Hiervan komt de Teamcaptain weer naar voren en zal hij uitbeelden wat er op zijn gekoze briefje staat. Elk team is om en om aan de beurt. Wanneer elke teamlid 1 x aan de beurt is geweest wordt de tussenstand door de spelleider bekend gemaakt.

Daarna wordt de 2e ronde gespeeld en komt iedereen nog 1 keer aan de beurt. Het team dat na 2 rondes de meeste punten verdiend heeft wint!

Hints is ook te koop als bordspel,

Nieuws

Niels
December 3, 2018
Officieel zou de Sony Playstation Classic op 3 december 2018 gelanceerd worden. Echter blijken al een paar gelukkige mensen in het bezit te zijn van deze nieuwe spelconsole van de gaming gigant. Het blijkt dat een aantal retailers...
Nintendo lanceert de nieuwe Switch in zomer 2019
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Volgens een rapport van Wall Street Journal is Nintendo van plan de Switch nieuw leven in te blazen om ervoor te zorgen dat het succesvolle verkoopsucces van zijn hybride home-handheldconsole een vervolg krijgt. Deze strategie van...
EA Games lanceert het Origin Access Premier abonnement
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Vandaag zal EA Games onder de naam ‘Origin Access Premier’ zijn abonnementsservice voor onbeperkt videogames spelen lanceren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week verklaarde CFO Blake Jorgensen dat EA deze...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Hints

De naam Hints werd gekozen toen het voor het eerst op TV kwam. - 34%
Hints heet Charades in het Engels. - 70%
30 Seconds is een soort Hints variant. - 48%

51%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.51 ( 5 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?