Speluitleg Hotel – Spelregels Hotel

Speluitleg en spelregels Hotel

Hotel is een bordspel waarbij het de bedoeling is om een rijke hoteleigenaar te worden, en zoveel mogelijk hotels te bezitten. Verwelkom vriendelijk je gasten en probeer ze zo lang mogelijk te laten verblijven, net zolang totdat ze de rekening niet meer kunnen opbrengen. De spelers die het het langst volhoudt is de winnaar.

Speel hier je Favorite Game

Hotels

 • Royal: 4 gebouwen
 • Safari: 3 gebouwen
 • Fujiyama: 3 gebouwen
 • Taj Mahal: 3 gebouwen
 • Boomerang: 1 gebouw
 • Etoile: 5 gebouwen
 • Waikiki: 5 gebouwen
 • President: 4 gebouwen
 • Stadhuis: 1 gebouw
 • Bank: 1 gebouw

Begin

Het spel Hotel begint met dat er een speler wordt aangewezen die de bank en de eigendomsbewijzen zal beheren. Deze speler geeft alle andere spelers en zichzelf 12.000 euro om mee te starten.

Het geld wordt op deze manier uitbetaald :

 • 1 x 5000
 • 5 x 1000
 • 3 x 500
 • 4 x 100
 • 2 x 50
Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Wanneer je aan de beurt bent gooi je met de gewone dobbelsteen en ga je het gegooide aantal ogen vooruit. Je mag niet een op vakje gaan staan waar al een andere auto staat, je neemt dan het eerstvolgende lege vakje.

Verschillende vakjes

Het koopvakje : Je mag grond kopen aangrenzend aan 1 zijde van dit vakje. Je kunt aan de bank vragen of je het eigendomsbewijs mag zien. Wanneer je besluit dat je de grond wilt kopen en dat je hem ook kunt betalen houdt je het eigendomsbewijs en betaal je het geld aan de bank.

De bank : Telkens wanneer je langs de gele lijn van dit vakje komt betaald de bank JOU 2000 euro.

Het Stadhuis : Wanneer je langs de gele lijn van dit vakje komt mag je een entree kopen voor elk hotel dat je zelf bezit. Er zit wel 1 voorwaarde aan vast en dat is dat het hoofdgebouw al gebouwd dient te zien. Je hotels mogen zoveel entrees hebben als je maar wilt. Wel mag er maar 1 entree per hotel per ronde gekocht worden. Wanneer je een entree gekocht hebt vermeld je de prijs voor een entree en plaats je deze aan de zijkant van de aangrenzende vakjes aan jouw hotelgrond. Entrees mogen niet tegenover elkaar staan in hetzelfde vak, ook niet van tegenstanders. Tevens mag op de grijze vakjes ook niet gebouwd worden.

Gratis Entree : Wanneer je op dit vakje terecht komt mag je 1 gratis entree aan je hotels toevoegen, als het hoofdgebouw al gebouwd is.

Gratis Bouwfase : Wanneer je hier op komt mag je het hoofdgebouw plaatsen op 1 van je bezittingen, een bijgebouw plaatsen, of recreatie mogelijkheden plaatsen bij een hotel in aanbouw.

Reacreatie MogelijkhedenWanneer je je hotel afgebouwd hebt maar je erna bijbehorende recreatiemogelijkheden aan je hotel toevoegen. Een bouwvergunning is hier niet voor nodig. Je hoeft hiervoor alleen de prijs aan de bank te betalen.

Verblijf kosten

Wanneer je op een vakje komt met een hotel entree van een tegenstander moet je betalen voor het verblijf van zjn hotel. Hoelang je er moet verblijven wordt bepaald door het gooien van de gewone dobbelsteen. Er wordt dan gekeken naar wat je gegooit hebt, hoeveel sterren het hotel heeft en wat de prijs is voor het verblijf, dit staat vermeld op het eigendomsbewijs.

Wanneer je weer aan de beurt bent mag je het vakje gewoon weer verlaten.

Let zelf goed op wanneer een speler op je vakjes komt, en moet betalen voor een verblijf. Wanneer die speler de dobbelsteen weer gegooit heeft kun je erna niet meer om het verschuldigde bedrag vragen. hetzelfde geldt als je je langs de bank komt, vergeet niet om je 2000 euro te vragen. Dit geldt dan ook weer voor het Stadhuis.

Wanneer je een 6 gooit mag je nadat je je zaken afgehandeld hebt nog een keer gooien en je auto verplaatsen en indien mogelijk opnieuw een actie uitvoeren.

Veiling

Wanneer een speler niet meer genoeg geld heeft om dingen te kunnen betalen worden zijn bezittingen geveild. Zijn bezittingen gaan dan naar diegene die het hoogste bied. Deze speler krijgt dan zijn grond of hotel zoals het erbij staat en ontvangt het daarbij behorende eigendomsbewijs. Alles wordt in zijn geheel verkocht, Losse onderdelen verkopen is niet toegestaan. Na ontvangst van het geld moet je meteen je schuld afbetalen, ook als je hierdoor failliet gaat en je niet meer door kan gaan met het spel. Ook bouwvergunningen die je krijgt waarvan je de bouwkosten niet kunt betalen mag je veilen. Als je het verkoopt hoef je ook niet te betalen voor je bouwvergunning.

De laatste twee spelers die overblijven mogen alleen nog leven van de inkomsten verkregen van hun hotel. Wanneer de bank gepasseerd wordt betaald deze geen 2000 euro meer uit.

De speler die als laatste overeind blijft en alle hotels van de andere spelers in bezit heeft is de winnaar van het spel!

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Hotel

hotel word, zoals veel grote spellen, op een bord gespeeld - 75%
er zijn 10 verschilende gebouwen die er gebouwd kunnen worden - 93%
het spel hotel is afkomstig van het wel bekende monopoly - 65%

78%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 3.99 ( 7 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?