Speluitleg House of Cards – Spelregels House of Cards

Wat is House Of Cards?

Het spel House of Cards van Zigiz is een kaartspel. Het doel van het spel is om een kaartenhuis te bouwen van een zo hoog mogelijke waarde. De waarde van het kaartenhuis word bepaald door de kaarten die je gebruikt.

Speel hier je Favorite Game

Speluitleg House Of Cards

Het spel word gespeeld met 2 kaartspellen inclusief 2 jokers. Het spel begint met de eerste laag van het kaartenhuis bouwen. Hiervoor moet je 6 dakjes vormen met kaarten uit de trekstapel. Links van het kaartenhuis zullen telkens 5 kaarten liggen waarmee je dakjes kunt vormen. Wanneer er geen mogelijkheden zijn dan klik je op ”deel opnieuw” om 5 nieuwe kaarten te krijgen. Dakjes worden gevormt door 2 kaarten van dezelfde waarde, of van dezelfde kleur aan te klikken.

Wanneer je een dakje hebt gemaakt klik je de plaats in het kaartenhuis aan waar dit dakje komt te staan. Op deze dakjes word een verdiepingsvloer gelegd. De waarde van de kaarten die je gebruikt als verdiepingsvloer tellen niet mee in de totaalwaarde van het kaartenhuis.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

De verdiepingsvloer kan echter niet elke kaartwaarde dragen. Onder een verdiepingsvloer staan 2 dakjes, en het dakje met de laagste waarde geeft de draagkracht van de verdiepingsvloer aan. Staan er bijvoorbeeld een dakje van een 5 en een 6 = 11, en een dakje van een 8 en een 9 = 17, dan kan op de verdiepingsvloer een nieuw dakje geplaatst worden met een maximale waarde van 11.

Wanneer je een dakje erop plaatst dat meer punten waard is zal dit gedeelte van het kaartenhuis instorten. Hierop is echter 1 uitzondering, de Aas. Wanneer je de Aas als verdiepingsvloer gebruikt kan deze elke waarde dragen.

De waarde van de kaarten is als volgt:

Een Aas staat voor 1 of 11 punten. Heer, Vrouw en Boer staan voor 10 punten. 2 t/m 9 hebben de waarde die op de kaart word aangegeven.

Er zitten ook 2 jokers in het spel, deze kunnen niet gebruikt worden om een dakje mee te vormen maar wel als verdiepingsvloer. Wanneer er echter een joker in het spel komt zal het bovenste stukje van het kaartenhuis in elkaar storten.

Puntentelling

Een kaartenhuis dat helemaal af is bestaat ui 42 kaarten die punten opleveren, de 15 kaarten die als verdiepingsvloer liggen tellen niet mee. De maximale waarde die een kaartenhuis kan hebben is 426.

Er zijn dan nog extra punten te behalen door elke kaart in de trekstapel die niet gebruikt is. Wanneer het kaartenhuis af is, maar er nog kaarten in de trekstapel zitten is elke kaart in de trekstapel 2 punten waard.

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over House of Cards

De maker van House of Cards, Zigiz, heeft ook andere spelletjes op hun website staan. - 81%
Je hebt Flash nodig als je het spel in je browser wilt spelen. - 73%
House of Cards is ook op andere spelletjes websites te vinden. - 72%

75%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.38 ( 10 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?