Speluitleg Monkey Mind – Spelregels Monkey Mind

Wat is monkey mind?

Het spel Monkey Mind van Zigiz is een bordspel. De bedoeling van het spel is om de diamanten kleurcode zo snel mogelijk te kraken en zoveel mogelijk punten te verdienen.

Speel hier je Favorite Game

speluitleg monkey mind

Elke ronde kies je in elk van de 8 vakjes een kleur diamant. Dit doe je door op het vakje een van de 6 kleurenpartjes erin aan te klikken. Je kunt kiezen uit de kleuren Rood, Paars, Oranje, Geel, Groen en Blauw. De onderste diamant is random. Deze verandert elke ronde van kleur en staat dus niet vast. Wanneer je in de eerste 2 beurten de Random Diamant al goed hebt word deze vastgezet. In de volgende rondes hoef je deze dan niet meer te raden.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Wanneer je alle kleuren ingevuld hebt zullen de ogen van de aap rood oplichten. Je klikt dan op de aap om te onthullen hoeveel kleuren diamanten je goed hebt, en hoeveel diamanten de juiste kleur hebben én op de juiste plek staan. Dit zal beneden in het scherm worden aangegeven.

In de eerste 2 rondes zullen alle diamanten die de juiste kleur hebben en op de juiste plek staan vastgezet worden en zichtbaar zijn zodat je precies ziet welke diamant er goed was. De rondes erna zal slechts beneden in het scherm worden aangegeven hoeveel diamanten er goed staan en/of de juiste kleur hebben, maar je zult niet zien welke diamanten dit precies zijn.

Het is belangrijk om de code zo snel mogelijk te kraken, want hoe minder beurten je nodig hebt hoe meer punten je verdient.

Puntentelling

Een diamant van de juiste kleur én op de juiste positie is 30 punten waard.

Een diamant van de juiste kleur maar niet op de goede positie is 10 punten waard.

Er worden bonuspunten verdient wanneer je binnen de eerste 4 rondes de kleurcode kraakt. De puntentelling is dan als volgt:

  • Na 1 ronde + 40 bonuspunten
  • Na 2 rondes + 30 bonuspunten
  • Na 3 rondes + 20 bonuspunten
  • Na 4 rondes + 10 bonuspunten

Wanneer de kleurcode gekraakt word na de 4e ronde, dus vanaf ronde 5 zullen er juist punten van het totaal worden afgetrokken. De puntentelling is dan als volgt:

  • Na 5 rondes – 10 punten
  • Na 6 rondes – 20 punten
  • Na 8 rondes – 40 punten

De hoogste score die er bij Monkey Mind te behalen valt zijn dus 280 punten. Voor elke goede diamant op de juiste positie 30 punten = 8 x 30 = 240 punten, plus 40 bonuspunten omdat de kleurcode in 1 ronde gekraakt is.

Na ronde 8 is het spel afgelopen. Ook wanneer je de kleurcode niet gekraakt hebt. De juiste code zal links van het spel alsnog onthuld worden.

Nieuws

Niels
December 3, 2018
Officieel zou de Sony Playstation Classic op 3 december 2018 gelanceerd worden. Echter blijken al een paar gelukkige mensen in het bezit te zijn van deze nieuwe spelconsole van de gaming gigant. Het blijkt dat een aantal retailers...
Nintendo lanceert de nieuwe Switch in zomer 2019
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Volgens een rapport van Wall Street Journal is Nintendo van plan de Switch nieuw leven in te blazen om ervoor te zorgen dat het succesvolle verkoopsucces van zijn hybride home-handheldconsole een vervolg krijgt. Deze strategie van...
EA Games lanceert het Origin Access Premier abonnement
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Vandaag zal EA Games onder de naam ‘Origin Access Premier’ zijn abonnementsservice voor onbeperkt videogames spelen lanceren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week verklaarde CFO Blake Jorgensen dat EA deze...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Monkey Mind

Monkey Mind is ook op andere spelletjes websites te vinden. - 75%
De makers van Monkey Mind, Zigiz, heeft ook andere spelletjes op hun website staan. - 43%
Je hebt Flash nodig als je het spel in je browser wilt spelen. - 59%

59%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.59 ( 5 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?