Speluitleg Papa Pear Saga – Spelregels Papa Pear Saga

Wat is Papa Pear Saga?

Papa Pear Saga is een spel van King dat voornamelijk gespeeld word via Facebook. Het doel bij het spel Papa Pear Saga is om zoveel mogelijk punten en sterren te behalen, en steeds een level verder te komen. Er zijn behoorlijk veel levels te spelen.

Speel hier je Favorite Game

Levels

Je komt een level verder door de opdrachten te behalen die bij ieder level worden aangegeven. De opdrachten zijn bijvoorbeeld om de potten onderaan het speelveld te laten kleuren, en een bepaalde puntenscore te behalen. Het spel Papa Pear Saga word gespeeld met levens. Je begint met 5 levens, en wanneer je een level niet haalt zul je een leven verliezen. Levens worden om de zoveel tijd weer automatisch aangevuld met 1 leven per keer. Ook is het mogelijk om je vrienden om levens te vragen of levens te kopen.

Het speelveld van Papa Pear Saga is gevuld met verschillende objecten, waaronder bijvoorbeeld verschillende vormen balkjes, vruchtjes, bloemetjes en eikels. De opbouw is in elk level weer anders. Onderaan het speelveld staan 5 potten die bij aanvang van het spel nog geen kleur hebben. Het is de bedoeling om de emmers te kleuren door minstens 1 Papa Pear in elke pot te laten landen, en onderweg zoveel mogelijk punten te scoren.

Het speelveld

Boven het speelveld hangt een emmertje waar de Papa Pears inzitten. Op het emmertje word weergegeven hoeveel Papa Pears je nog kunt afvuren. Met je muis richt je op de plek waar je de Papa Pear naartoe wilt schieten. Wanneer je klikt word hij afgeschoten en zal hij weerkaatsen op de voorwerpen in het speelveld. Voor elke keer dat de Papa Pear weerkaatst verdien je punten. Probeer je Papa Pear dus zo af te schieten zodat hij zo vaak mogelijk op de voorwerpen kaatst, voordat hij in een pot beland. De meeste van de voorwerpen verdwijnen nadat de Papa Pear hier eenmaal of meerdere malen op weerkaatst heeft. Hoeveel punten je verdient voor het kaatsen op een van de objecten verschilt per voorwerp.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Uiteindelijk zal een Papa Pear in een van de 5 potten onderaan het speelveld belanden. Alle potten moeten gekleurd worden door er minstens 1 Papa Pear in te laten landen. Wanneer er nog geen Papa Pear in een pot is geland, zal de pot nadat er wél een Papa Pear in is geland een kleur krijgen. Wanneer je de benodigde punten hebt verzameld en alle potten hebt gekleurd, heb je het level uitgespeeld. Wanneer je geen Papa Pears meer over hebt, en niet al je potten zijn gekleurd heb je het level niet uitgespeeld, en verlies je een leven. In de eerste paar levels van het spel Papa Pear Saga zijn je potten al gekleurd. Je hoeft dan alleen al je Papa Pears af te schieten, zodat je zo veel mogelijk punten verdiend.

Boosters

Tijdens het spelen van het spel kunnen er in het speelveld ook random boosters voorkomen of gecreëerd worden. Je moet deze boosters dan raken met je Papa Pear.
Vervolgens zal de booster actief worden. Boosters zijn hulpstukken die je kunnen helpen om een level makkelijker uitgespeeld te krijgen of om bijvoorbeeld meer punten te verdienen. Je kunt de boosters ook kopen. Je moet de Boosters dan selecteren wanneer je deze wilt gebruiken, vóórdat je het level begint.
De Boosters bij het spel Papa Pear Saga zijn:

  • Papa Grande :  Wanneer je deze booster gebruikt, en wanneer deze in het speelveld geraakt word door je Papa Pear zal de Papa Pear vergroten waardoor hij meerdere objecten in het speelveld zal raken. Je kunt een Papa Grande Booster in het speelveld creëren door je Papa Bear 50 x achter elkaar te laten weerkaatsen op de voorwerpen in het speelveld.
  • Papa Fire : Wanneer je deze booster gebruikt en wanneer deze in het speelveld geraakt word door je Papa Pear, zal hij veranderen in een vuurbal.  Deze booster word pas vrijgespeeld nadat je level 13 hebt uitgespeeld. Je kunt een Papa Fire booster in het speelveld creëren door je Papa Pear vanaf de rand van een pot tegen een muur te laten weerkaatsen.
  • Split Papa: Wanneer je deze booster gebruikt en wanneer deze in het speelveld geraakt word door je Papa Pear zal er een blauwe dubbelganger van je Papa Pear in het veld komen.  Je kunt een Split Papa booster in het speelveld creëren door je Papa Pear 5 keer achter elkaar op de randen van de potten te laten weerkaatsen.
  • Light up Booster: Wanneer je deze booster gebruikt en wanneer deze in het speelveld geraakt word door je Papa Pear, zal er een eventueel nog ongekleurde pot meteen gekleurd worden. Deze booster is pas beschikbaar na het voltooien van level 15. Je kunt deze Light Up Booster in het speelveld creëren door je Papa Pear 7 x achter elkaar op een al gekleurde emmer te laten weerkaatsen.
  • Super Aim Booster: Deze booster kun je gebruiken voor hulp met het richten van je Papa Pear. Deze zal dan nauwkeuriger laten zien waar je Papa Pear na afvuren terecht komt, en waar hij zal weerkaatsen.
  • Multiplier : De multiplier vermenigvuldigd het aantal punten dat je verdient met de waarde die de multiplier weergeeft. De multiplier kan ook worden verdiend door alle voorwerpen van dezelfde soort in het speelveld weg te spelen, bijvoorbeeld alle vruchtjes. Ook wanneer je alle gouden munten in het spel verzameld door deze te raken met je Papa Pear zul je hiervoor een multiplier verdienen.

Het aantal sterren dat je verdiend voor het uitspelen van een level is afhankelijk van je totale puntenscore. Er zijn 1, 2 of 3 sterren te verdienen. Bovenin het scherm kun je zien hoeveel sterren jouw puntenscore oplevert.
Wanneer het spel via facebook gespeeld word kun je ook zien wie van je vrienden het spel ook speelt. Tevens kun je zien wat de score van je vrienden is, en bij welk level zij zich bevinden. Vrienden kunnen je ook helpen met leuke extra’s zoals bijvoorbeeld levens of andere gifts.

Het spel Papa Pear Saga is behalve via Facebook ook te spelen via King.com, je kunt dan eerst een demo spelen. Vervolgens is het wel nodig om je in te schrijven om de volledige versie van het spel te spelen.

Nieuws

Nintendo lanceert de nieuwe Switch in zomer 2019
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Volgens een rapport van Wall Street Journal is Nintendo van plan de Switch nieuw leven in te blazen om ervoor te zorgen dat het succesvolle verkoopsucces van zijn hybride home-handheldconsole een vervolg krijgt. Deze strategie van...
EA Games lanceert het Origin Access Premier abonnement
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Vandaag zal EA Games onder de naam ‘Origin Access Premier’ zijn abonnementsservice voor onbeperkt videogames spelen lanceren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week verklaarde CFO Blake Jorgensen dat EA deze...
De gratis games voor PlayStation Plus abonnees in juli
Redactie - Speluitleg.com
July 9, 2018
Redactie - Speluitleg.com
July 9, 2018
Zoals elke maand zijn ook nu weer een aantal videogames gratis te downloaden als je een PlayStation Plus-abonnee bent. Deze maand zijn er 6 verschillende videogames beschikbaar voor de drie PlayStation platformen beschikbaar. Play...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Papa pear saga

Papa pear Saga is een van de vele Saga spelletjes, zoals Candy Crush. - 67%
Papa pear Saga is beschikbaar in de browser, de app/play store en op de website van King zelf. - 88%
Papa pear Saga was eerst op Facebook beschikbaar maar daar is die van verwijderd. - 77%

77%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.42 ( 7 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?