Speluitleg Pet Rescue Saga – Spelregels Pet Rescue Saga

Speluitleg en spelregels Pet Rescue Saga

Pet Rescue Saga is een spel van King.com dat erg populair is en veel gespeeld word via facebook. Bij Pet Rescue Saga is het jouw taak om, zoals de naam al doet vermoeden, diertjes te redden die de dierendieven gestolen hebben! Het is de bedoeling om bij elk level de opdrachten te voldoen die bij het level horen.

Speel hier je Favorite Game

Opdrachten

Opdrachten zijn bijvoorbeeld : Red 2 dieren en scoor 2000 punten, of Red 5 dieren en scoor 3000 punten. Pet Rescue Saga word gespeeld met levens. Je begint met 5 levens maar wanneer je een level niet haalt door de opdrachten niet te vervullen zul je een leven verliezen. Levens worden om de zoveel tijd automatisch aangevuld, met 1 leven per keer.  Het is tevens mogelijk om levens te kopen, of wanneer je het spel via facebook speelt, je vrienden om levens te vragen.

Het speelveld van Pet Rescue Saga is gevuld met verschillende kolommen met blokken in verschillende kleuren. De diertjes staan bovenop deze kolommen. Je redt de diertjes door ze op de grond te krijgen. Om de diertjes op de grond te krijgen zul je de blokken waar ze op staan weg moeten spelen. Sommige diertjes zitten in kooitjes. Je moet dan eerst deze kooi breken.

Dit doe je door de kooi te matchen met een blok van dezelfde kleur. 2 kooitjes van dezelfde kleur kunnen ook gematcht worden. Blokken kun je wegspelen wanneer er 2 of meer blokken van dezelfde kleur naast of op elkaar staan.Je klikt dan op deze blokken om ze weg te spelen.Voor elk blok dat je wegspeelt verdien je punten.

Hoe groter de combinatie van blokken, hoe meer punten je verdient. Voor elk diertje dat je redt krijg je ook nog eens 1000 punten. Wanneer je de opdracht vervult hebt heb je het level uitgespeeld en ga je door naar het volgende level. Sommige levels zijn moeilijker omdat je maar een bepaald aantal zetten hebt om je opdracht te vervullen.

Boosters

In het spel Pet Rescue Saga kun je gebruikmaken van verschillende Boosters. Deze zijn in het begin niet allemaal te gebruiken omdat je ze nog niet vrijgespeeld hebt. Tijdens het spelen van het spel zul je ze een voor een vrij spelen, waarna je ze kunt gebruiken in het spel. Wanneer je de Boosters hebt vrijgespeeld kun je ze  tegenkomen en verdienen in de levels of aanschaffen met facebookcredits.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

De Booster kun je vervolgens gebruiken door erop te klikken. Let er wel op dat de Booster actief is! Boosters zijn echter niet nodig! Het zijn hulpstukken om het uitspelen van een level makkelijker te maken, maar elk level is ook zonder Boosters uit te spelen. De 6 Boosters in Pet Rescue Saga zijn:

  • Blokkenkraker ; Met deze Booster kun je een ongewilde doos verwijderen. Na het inzetten van deze Booster zal het gekozen blok uit het speelveld verdwijnen. Deze Booster kun je aanschaffen voor 3000 coins of 9 facebook credits. Dit is de enige Booster die ook met coins aangeschaft kan worden, de rest van de Boosters kun je alleen kopen wanneer je het spel via facebook speelt. Wanneer je deze Booster aanschaft zul je hem 3 x kunnen gebruiken.
  • Kleurenknapper ; Dit is een super Booster! Met de Kleurenknapper Booster speel je alle blokken van 1 kleur weg. Deze Booster kun je aanschaffen voor 19 facebook credits. Wanneer je deze Booster aanschaft zul je hem 3 x kunnen gebruiken.
  • Raket ; Met deze Booster kun je 1 verticale kolom blokken wegspelen. Deze Booster kun je aanschaffen voor 29 facebook credits. Wanneer je deze Booster aanschaft zul je hem 3 x kunnen gebruiken.
  • Rijexplosief ; Met deze Booster kun je 1 horizontale kolom blokken wegspelen. Wanneer deze Booster zich tijdens het spel in 1 van de kolommen bevind, zal de kolom waar de Booster staat verdwijnen. Wanneer je hem aanschaft met facebook credits bepaal je zelf in welke kolom je hem inzet. Deze Booster kun je aanschaffen voor 19 facebook credits. Wanneer je de Booster aanschaft zul je deze 3 x kunnen gebruiken.
  • Betonschaar ; Met deze Booster kun je kooien kapot knippen die om blokken zitten. Deze Booster kun je aanschaffen voor 29 facebook credits. Wanneer je deze Booster aanschaft zul je hem 3 x kunnen gebruiken.
  • Loper ;  Met deze Booster kun je de blokken die op slot zitten openen. Wanneer je deze Booster aanschaft zul je hem 3 x kunnen gebruiken.

Speciale Blokken

Niet alle blokken zijn makkelijk weg te spelen. Soms zit er een kooi omheen, of zijn er stenen blokken, of blokken die op slot zitten. Wanneer er een kooi omheen zit zul je eerst de kooi moeten verwijderen. Om de kooi te verwijderen zullen de blokken die zich om het blok met de kooi heen bevinden moeten worden weggespeeld, of de blokken die zich onder dit blok bevinden moeten worden weggespeeld, zodat het blok met de kooi naar beneden valt.

Er zijn ook blokken met een bom erin. Als je op deze blokken klikt, ontploft de bom en alle blokken die om deze bom heen liggen. Deze blokken zijn onschadelijk voor de diertjes. Een ander speciaal blok is het x2 blok. Wanneer je een combinatie maakt met een x2 blok zullen je punten verdubbeld worden.

Sterren

Met het aantal punten dat je verdiend hebt verdien je tevens een aantal sterren. Het aantal sterren dat je verdiend voor het uitspelen van een level is afhankelijk van je totale puntenscore. Er zijn 1, 2 of 3 sterren te verdienen.

Wanneer het spel via facebook gespeeld word kun je ook zien wie van je vrienden het spel ook speelt. Tevens kun je zien wat de score van je vrienden is, en bij welk level zij zich bevinden. Vrienden kunnen je ook helpen met leuke extra’s zoals bijvoorbeeld levens of andere gifts.

Nieuws

Niels
December 3, 2018
Officieel zou de Sony Playstation Classic op 3 december 2018 gelanceerd worden. Echter blijken al een paar gelukkige mensen in het bezit te zijn van deze nieuwe spelconsole van de gaming gigant. Het blijkt dat een aantal retailers...
Nintendo lanceert de nieuwe Switch in zomer 2019
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Volgens een rapport van Wall Street Journal is Nintendo van plan de Switch nieuw leven in te blazen om ervoor te zorgen dat het succesvolle verkoopsucces van zijn hybride home-handheldconsole een vervolg krijgt. Deze strategie van...
EA Games lanceert het Origin Access Premier abonnement
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Vandaag zal EA Games onder de naam ‘Origin Access Premier’ zijn abonnementsservice voor onbeperkt videogames spelen lanceren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week verklaarde CFO Blake Jorgensen dat EA deze...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

leuke weetjes over pet rescue saga

pet rescue saga is afkomstig van de makers van candy crush - 71%
het spel heeft momenteel meer dan 1500 levels - 56%
pet rescue saga word over het algemeen gespeeld op facebook - 78%

68%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.45 ( 3 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?