Spelregels Poker Texas Holdem

Spelregels Poker Texas Holdem

Texas Hold’em Poker is de meest gespeelde vorm van het pokeren. Vandaar dat deze speluitleg niet mag ontbreken. Wanneer je Yahtzee al kent zal je de spelregels vast en zeker herkennen. De straten, die punten opleveren, lijken daar namelijk erg op! We geven hier een korte uitleg en de straatwaardes. Op deze pagina gevenen we ook meer speluitleg over Red Dog Poker.


Speel hier je Favorite Game

Speluitleg Poker Begin

Texas Holdem wordt gespeeld met 2 tot 10 spelers. De verschillende rondes is één speler de welbekende dealer. Er zal vanuit deze persoon met de klok mee aan alle spelers twee keer 1 gesloten speelkaart (louter de speler zelf ziet dit) worden uitgedeeld.

De eerste speler links van de dealer zet de small blind in, deze is voorafgaand aan de speelronde verplicht een klein bedrag aan chips in te leggen om het spel af te trappen. De tweede speler links van de dealer zet de big blind in, deze dient het dubbel aantal fiches vooraf verplicht in te leggen. Vervolgens begint het spel.

Preflop

Nadat alle spelers 2 gesloten kaarten heeft ontvangen begint een ronde inzetten: de preflop. Bekend als een preflop bet ronde omdat de flop, de vijf open kaarten die later op tafel komen, nog niet is geweest. Alle spelers baseren nu hun kansen enkel op de twee dichte kaarten in de hand.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

De speler links van de big blind mag als eerste kiezen wat hij doet. Er kan in dit geval worden gecalled: evenveel inzetten als de speler ervoor. Er kan ook worden verhoogd. Men kan hier beslissen of ze meegaan of niet.

Flop

Nadat er in de preflop betronde bepaald is wie er verder speelt en voor hoeveel fiches komen er 3 kaarten open op tafel. Dit heet de flop. Hierna volgt er weer een aanvullende betronde.

Turn

De 4e kaart die open op tafel gelegd wordt is de turn, wederom kan vervolgens de inzet worden bepaald. Men kan ook gewoon ‘checken’. Hiermee zet je niks in. De vraag is alleen of andere mensen hiermee akkoord gaan.

River

De 5e kaart maakt samen de river. Nu zijn er voor alle spelers zeven speelkaarten bekend, de 2 gesloten maar voor jou bekende in de hand en de 5 open kaarten op tafel. Vanuit deze zeven kaarten dient de best mogelijke combinatie van 5 kaarten te worden gekozen. Hieronder staan alle combinaties uitgelegd in een plaatje.

Met de twee dichte kaarten in de hand en de vijf open kaarten op tafel maakt elke speler de best mogelijk combinatie, de best mogelijke hand van 5 kaarten. Kijk voor spelinzicht en strategie artikelen van diverse spelvarianten van Texas Holdem (heads-up, multi table, freeroll enz.)op ons overzicht, de poker strategie pagina met vele interessante strategie artikelen.

Texas Holdem Combinaties

poker

Speluitleg Poker Kaartcombinatie:

Voorbeeld:

High card 

– Geen combinaties, de hoogste kaart bepaalt de waarde van de hand. Mocht iemand anders ook een Aas hebben wordt er gekeken naar de opeennahoogste kaart.

One pair 

– 2 gelijke kaarten heet een pair.

Two pair 

– 2 setjes van 2 gelijke kaarten is two pair.

Three of a kind 

– 3 gelijke kaarten.

Straight 

– 5 opeenvolgende kaarten van diverse kleuren heet een straight.

Flush 

– 5 kaarten van 1 kleur is een flush.

Full House 

– Dit is een set van 3 gelijke kaarten en een set van 2 gelijke kaarten.

Four of a kind 

– 4 gelijke kaarten.

Straight Flush  

– 5 opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur.

Royal Flush  

– Dit is gelijk aan een straight flush maar met de Aas als hoogste kaart.

Spellen op alfabet

Q
U

Nieuws

Niels
December 3, 2018
Officieel zou de Sony Playstation Classic op 3 december 2018 gelanceerd worden. Echter blijken al een paar gelukkige mensen in het bezit te zijn van deze nieuwe spelconsole van de gaming gigant. Het blijkt dat een aantal retailers...
Nintendo lanceert de nieuwe Switch in zomer 2019
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Volgens een rapport van Wall Street Journal is Nintendo van plan de Switch nieuw leven in te blazen om ervoor te zorgen dat het succesvolle verkoopsucces van zijn hybride home-handheldconsole een vervolg krijgt. Deze strategie van...
EA Games lanceert het Origin Access Premier abonnement
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Vandaag zal EA Games onder de naam ‘Origin Access Premier’ zijn abonnementsservice voor onbeperkt videogames spelen lanceren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week verklaarde CFO Blake Jorgensen dat EA deze...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Poker Texas Hold'em

In georganiseerde vorm mag Texas Hold'em poker alleen in Holland Casino gespeeld worden. - 83%
Er zijn 4 varianten van Texas Hold'em Poker, Bij elke variant veranderd er niet veel aan de basis van het spel. - 72%
Er is niet veel bekend over Texas Hold'em, behalve dat het in de 20e eeuw bekend werd. - 86%

80%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.38 ( 12 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?