Speluitleg Rabbit Race – Spelregels Rabbit Race

speluitleg rabbit race

Rabbit Race is een bordspel van Zigiz waarbij het doel van het spel is om als eerste alle 3 je oranje konijntjes in het konijnenhol te krijgen en hiermee punten te scoren.

Speel hier je Favorite Game

Spelverloop

Elke beurt gooi je met de dobbelsteen, en het aantal ogen dat op de dobbelsteen word aangegeven zijn het aantal stappen dat je konijntje mag zetten. Gooi je bijvoorbeeld 6, dan mag je konijntje 6 vakjes vooruit.

Je mag zelf beslissen welk konijntje je de stappen laat zetten, dit doe je door op een van je konijntjes te klikken zodra je met de dobbelsteen gegooid hebt.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Het speelveld bij het bordspel Rabbit Race is rond, en in het midden van het bord zit het konijnenhol. De weg naar het konijnenhol loopt via een spiraal en bestaat uit verschillende vakjes. Op elk vakje kan maar 1 konijntje staan. Wanneer je met de dobbelsteen gegooid hebt en er staat al een konijntje op het vakje waar jij uitkomt, zul jij een vakje verder komen te staan.

Er zitten een aantal speciale vakjes op het speelbord.

Het vakje met de wortel ; Wanneer je op een van deze vakjes terecht komt verdien je hiervoor 100 bonuspunten.

Het vakje met de dobbelsteen ; Wanneer je op een van deze vakjes terecht komt mag je nogmaals gooien en een konijntje verplaatsen.

Het afsnijvlak ; Wanneer je op een van deze vakjes terecht komt kun je de weg afsnijden en zo meteen dichter bij het konijnenhol komen. Als je op dat vakje blijft staan kan de tegenstander de weg NIET afkorten.
Speluitleg Rabbit RaceSpeluitleg Rabbit RaceSpeluitleg Rabbit Race bordspel

Puntentelling

Wanneer je op normale vakjes terecht komt, verdien je hiervoor telkens 10 punten. Ook worden er punten verdiend door de konijntjes die je het konijnenhol binnen krijgt.

  • 1e in het hol: 1500 punten
  • 2e in het hol: 1000 punten
  • 3e in het hol: 700 punten
  • 4e in het hol: 600 punten
  • 5e in het hol: 500 punten

Als de computer zijn 3 groene konijntjes eerder in het hol heeft dan jij, ben je game-over.

Nieuws

Niels
December 3, 2018
Officieel zou de Sony Playstation Classic op 3 december 2018 gelanceerd worden. Echter blijken al een paar gelukkige mensen in het bezit te zijn van deze nieuwe spelconsole van de gaming gigant. Het blijkt dat een aantal retailers...
Nintendo lanceert de nieuwe Switch in zomer 2019
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Volgens een rapport van Wall Street Journal is Nintendo van plan de Switch nieuw leven in te blazen om ervoor te zorgen dat het succesvolle verkoopsucces van zijn hybride home-handheldconsole een vervolg krijgt. Deze strategie van...
EA Games lanceert het Origin Access Premier abonnement
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Vandaag zal EA Games onder de naam ‘Origin Access Premier’ zijn abonnementsservice voor onbeperkt videogames spelen lanceren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week verklaarde CFO Blake Jorgensen dat EA deze...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetje over rabbit race

Zigiz is de maker van dit spel, zigis heeft ook meerdere spelen ontworpen voor de community. - 75%
Bij Rabbit race moet je, net zo als een konijn, super snel zijn om te winnen. - 80%
Het spel duurt gemiddeld 25 minuten. - 60%

72%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.68 ( 6 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?