Speluitleg Spider Solitaire – Spelregels Spider Solitaire

speluitleg spider solitaire

Het spel Spider Solitaire van Zigiz is een kaartspel. De bedoeling van het spel is om complete aflopende rijen kaarten van de kleuren Ruiten of Klaveren te maken.

Het spel word gespeeld met 104 kaarten. In het speelveld staan 10 kolommen waar stapels kaarten liggen.Van deze kaarten is de bovenste kaart omgedraaid. In totaal liggen er in het speelveld dan 44 kaarten, de overige 60 kaarten zitten linksboven in het trekstapel. Bovenin zijn 8 sorteerstapels. De sorteerstapels zijn in het begin van het spel leeg.

Speel hier je Favorite Game

De bedoeling van spider solitaire

Het is nu de bedoeling om complete series kaarten te gaan vormen in de volgorde: Heer, Vrouw, Boer, 10,9,8,7,6,5,4,3,2, Aas van dezelfde kleur. Er zitten alleen kaarten van de kleuren Ruiten en Klaveren in het spel. Wanneer een rij kaarten compleet is gaat deze automatisch naar een van de 8 sorteerstapels.

Kaarten verplaatsen doe je door op de kaart te klikken die je wilt verplaatsen en vervolgens op de kaart waar je naartoe wilt verplaatsen. Meerdere kaarten verplaatsen is ook mogelijk, wanneer er al een rijtje gesorteerd is bijvoorbeeld Ruiten 6,5,4 en 3. Je klikt dan op de 6 om het hele rijtje te verplaatsen.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Het is mogelijk om kaarten van verschillende kleuren onder elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld een ruiten 4 onder een klaveren 5. Alle zichtbare kaarten kunnen gebruikt worden. De kaarten die nog niet zichtbaar zijn worden vrijgespeeld wanneer je bovenliggende kaarten verplaatst of wanneer er een complete rij naar de sorteerstapels is geplaatst.

Wanneer je geen sorteermogelijkheden meer hebt dan kun je nieuwe kaarten van de trekstapel nemen. Dit doe je door op de trekstapel te klikken. Onder elke kolom zal dan een nieuwe kaart worden gelegd. Het is 6 x mogelijk om nieuwe kaarten te nemen, daarna liggen alle kaarten in het spel.

Puntentelling:

  • Voor elke dichte kaart die je laat omdraaien verdien je 20 punten
  • Voor elke complete rij die je op de sorteerstapels krijgt verdien je 50 punten. Je kunt dan dus maximaal 400 punten verdienen.

Het spel is afgelopen wanneer alle 8 de sorteerstapels gevuld zijn, of wanneer je geen mogelijkheden meer hebt en alle kaarten van de trekstapel in het spel liggen.

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Spider Solitaire

Word standaard bij Windows mee geleverd. - 75%
Er zijn verschillende varianten van Spider. - 93%
Spider is een van de bekendste versies van Solitaire. - 81%

83%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.09 ( 10 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?