Speluitleg Wordfeud – Spelregels Wordfeud

Speluitleg Wordfeud

Wordfeud is een online versie van het bordspelletje Scrabble. Wordfeud kun je gratis downloaden als applicatie op je Iphone en Android toestellen. Het spel is ontworpen door de Noor Haakon Bertheussen. Wordfeud is 1 van de populairste spellen in de Google Play store en ook in de Apple Store. Het spel wordt dagelijks door vele duizenden mensen gespeeld.

Speel hier je Favorite Game

De regels

Elke speler heeft telkens 7 stenen met ieder een letter beschikbaar waarvan hij minstens 1 letter moet gebruiken om deze aan te leggen op andere letters of woorden in het speelveld om zo een woord van minstens 2 letters te vormen en een zo hoog mogelijk scoren te behalen. Wanneer er een blanco steentje tussen de 7 stenen zit die de speler tot zijn beschikking heeft wil dat zeggen dat hij die kan inzetten als joker, het blanco steentje staat dus voor elke letter maar heeft zelf geen waarde. Alle andere letters hebben wel een waarde en deze staat ook vermeld op het steentje. De steentjes worden telkens bijgevuld tot 7 totdat er geen stenen meer beschikbaar zijn. Het spel is afgelopen als een speler geen stenen meer heeft of als er geen woorden meer bedacht kunnen worden.

De regels van Wordfeud zijn vrijwel het zelfde als die van het bordspel Scrabble. Maar wat anders is bij Wordfeud zijn de vele vakken met dubbele en driedubble woordwaarde en dubbele en driedubbele letterwaarde. Dit zijn er namelijk een stuk meer dan bij Scrabble. Ook is het mogelijk om het spel te beginnen met een willekeurig ingedeeld bord. De ster is altijd de startpositie en ligt altijd in het midden. De dubbele en driedubbele vakken liggen willekeurig over het speelveld verdeeld.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

De lijst van de verschillende woorden die er in Wordfeud gemaakt kunnen worden zijn gebaseerd op de woordenlijst van OpenTaal. Wanneer een woord bijvoorbeeld een diakretisch teken bevat zal dat vervallen.

Je kunt maximaal 30 spelletjes tegenlijk spelen met 30 verschillende tegenstanders. Je kunt tegen je vrienden spelen of willekeurig mensen uitnodigen om tegen je te spelen. Ook is het mogelijk om tijdens het spelen met je tegenstander te chatten. Wordfeud kan gespeeld worden in het Engels, Frans, Spaans, Noors, Nederlands en Deens. Binnenkort zal het spel in nog meer talen beschikbaar worden.

  • DW:  2x de woordwaarde
  • TW:  3x de woordwaarde
  • DL:   2x de letterwaarde
  • TL:   3x de letterwaarde

Aanvullende regels :

Net als bij een kruiswoordpuzzel woorden de woorden horizontaal en verticaal gelegd, niet diagonaal. Het eerste woord wordt gelegt op de ster in het midden, de woordwaarde wordt meteen verdubbeld.

Wanneer er een letter is gelegd op 1 van de speciale verdubbel vakjes vervalt het effect in de volgende beurt. Elke verdubbel vakje verdubbeld dus maar 1 keer.
Wanneer een speler alle 7 letters in 1 beurt weet te gebruiken verdient hij nog eens 50 punten extra.

Een speler mag zijn beurt ook gebruiken om 1 van zijn letters om te ruilen, hij mag dan wel pas de volgende ronde weer een woord maken. Letters die naast elkaar gelegd worden moeten altijd een deel van een woord vormen.

Aan het einde van het spel worden de punten van de letters die de speler nog over heeft afgetrokken van het totale puntenaantal van de speler. Wanneer een speler geen stenen meer overheeft mag hij de punten van de stenen van de tegenstanders bij zijn eigen punten optellen.

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over wordfeud

wordfeud is een andere vorm van scrable - 88%
wordfeud kun je zowel met vrienden als vreemde spelen - 80%
een andere variant van wordfeud is words with friends, dit is de Amerikaanse versie - 93%

87%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.19 ( 10 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?