Speluitleg Atlantis – Spelregels Atlantis

speluitleg atlantis

Het spel Atlantis is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en kan gespeeld worden met twee tot vier spelers. Het spel duurt ongeveer een half uur. Het spel gaat over het mythische eiland Atlantis dat op het punt staat om in de zee te zinken. Het is de taak aan de spelers om zoveel mogelijk Atlanten te redden. Diegene die aan het einde de meeste Atlanten heeft gered is de winnaar.

Speel hier je Favorite Game

Spelverloop Atlantis

Het eiland moet eerst worden opgebouwd en bestaat uit drie dingen. De licht bruine binnenste ring, de groene middelste ring en de grijze buitenste ring. Dan zijn er de eilandstukken waar je het eiland mee op gaat bouwen en deze hebben ook een van deze kleuren, deze zet je willekeurig op het bord (wel op de goede kleur van de ring). Er wordt een boot geplaatst in iedere windrichting. Iedere speler krijgt nu 12 Atlanten. De overige stukken van het spel worden naast het bord geplaatst.

De overige stukken zijn haaien, dolfijnen, overgebleven boten, zeemonsters en de octopussen. De startspeler kan nu gekozen worden, deze begint met het plaatsen van één Atlant op een van de eilandstukken. De volgende speler plaatst nu ook één Atlant en dit gaat door tot alle Atlanten zijn geplaatst.

Het begin van Atlantis

Als het spel is opgebouwd dan kan het spel beginnen. De speler die aan de beurt is verricht in totaal drie handelingen: actiepunten inzetten, een eilandstuk wegnemen en dobbelen.

Actiepunten inzetten: Iedere spelers krijgt drie actiepunten, hiermee kan hij Atlanten of de boot verplaatsen. De stap die hij zet staat voor een actiepunt. De atlant die in de zee zwemt mag zich maximaal een hokje verplaatsen. De boot mag alleen worden verplaatst als deze leeg is, of als jij de meeste Atlanten in de boot hebt zitten. Ook wanneer het aantal Atlanten gelijk is aan dat van de tegenspeler met het hoogste aantal mag je de boot verplaatsen.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Eilandstuk wegnemen: Als je drie actiepunten hebt gebruikt moet er een eilandstuk worden weggenomen. Dat geldt eerst voor de grijze ring, als deze weg is dan de groene. Als er nog Atlanten aanwezig zijn, dan vallen zij in het water. Het eilandstuk wordt omgedraaid en dan zie je een symbool, een boot, een haai, een octopus, een zeemonster, een draaikolk of een haai. Dat object of beest moet op de watertegel worden geplaatst waar eerst het eilandstuk lag.

Dobbelen: Je mag na deze twee stappen met twee dobbelstenen gooien. Op één dobbelsteen staat drie keer een dolfijn, een octopus, een haai en een zeemonster. Op de andere dobbelsteen staan getallen. Deze geven aan hoeveel hokjes een figuur verplaatst mag worden. Dit kan 1, 2, 3 of een willekeurig aantal zijn.

Als de speler deze stappen heeft gezet is de volgende speler aan de beurt.

Een belangrijk onderdeel van Atlantis:

De zeebewoners kunnen dwarszitten, helpen maar ook doorkruisen. De dolfijn beschermt een zwemmer voor de haaien en zeemonsters. Als er Atlanten in het water zijn dan kan de haai ze opeten (ze worden van het speelbord gehaald). Zeemonsters pakken de Atlanten en de boten (vol en leeg). De octopussen vallen alleen volle boten aan. De boot zinkt en de Atlanten vallen in het water. Komt er een draaikolk dan vernietigt die alles wat zich op de aangrenzende vakjes bevindt (ook andere eilandstukken).
Aan het einde van het spel wordt er gekeken wie de meeste Atlanten heeft gered en deze speler is de winnaar van Atlantis.

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

weetjes over het spel atlantis

atlantis is een fantasy stad onderwater - 75%
De bedoeling is om zo veel mogelijk poppetjes naar een van de vier hoeken van het spel te brengen - 80%
dit spel is erg lang en ingewikkeld om te speelen - 60%

72%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.06 ( 4 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?