Speluitleg en spelregels Candy Crush Saga

•••
Kaartspellen Klaverjassen Online
Redactie - Speluitleg.com
July 12, 2017
•••
Bridge Kaartspellen
Redactie - Speluitleg.com
August 6, 2017
•••
Kaartspellen Spel
Redactie - Speluitleg.com
September 28, 2013
•••
Kaartspellen
Redactie - Speluitleg.com
October 30, 2013
Filter
Filter
show all (18)
Poker (10)
Kaartspellen (12)

wat is Candy Crush Saga?

Candy Crush Saga is een videospel oorspronkelijk gemaakt voor smartphones en Facebook. Het spel is uitgekomen op 14 November 2012, en is gemaakt door King. Sinds maart 2013 is Candy Crush Saga het populairste en meest gespeelde spel op Facebook. Gemiddeld spelen meer dan 45 miljoen spelers per maand het spel. Het spel is een variatie van het spel 3 op een rij. Elk level heeft een andere vorm speelveld. Het speelveld is gevuld met snoepjes in verschillende kleuren.

Speel hier je Favorite Game

Speluitleg Candy Crush Saga

Het is de bedoeling dat je steeds 2 snoepjes ruilt zodat er 3 of meer dezelfde snoepjes op een rij komen. De 3 of meer dezelfde snoepjes verdwijnen dan waardoor je punten krijgt. De snoepjes erboven vallen dan weer omlaag. Waardoor soms meteen weer 3 of meer dezelfde snoepjes op een rij komen en waar je dus weer meer punten voor krijgt. Je kunt de snoepjes horizontaal en verticaal ruilen met andere snoepjes. In elk level moet je een of meerdere opdracht(en) volbrengen om het level uit te spelen en verder te komen in het spel. Meestal heb je in een level maar een bepaald aantal zetten , maar soms gaat een level ook op tijd. Je krijgt in elk level sterren toegekent aan de hand van je behaalde score. Je moet minimaal 1 ster halen om het leven uit te spelen. Je kunt per level maximaal 3 sterren behalen.

De 5 verschillende soorten opdrachten in het spel :

 • Target score : De speler moet in een vooraf bepaald aantal zetten een bepaalde score behalen.
 • Jelly: Sommige vakjes waar de snoepjes in staat zijn verpakt in jelly. De speler moet de snoepjes boven deze vakjes matchen om de jelly te verwijderen. Ze kunnen 1 of 2 lagen jelly hebben.
 • Ingredienten: In het spel verschijnen kersjes of hazelnootjes die door snoepjes eronder te machten naar beneden moet halen. Ze moeten uiteindelijk via de onderkant uit het spel verdwijnen. Dit moet je zien te behalen in een bepaald aantal zetten. Naast het speelveld kun je zien hoeveel kersjes en hazelnootjes je naar beneden moet halen.
 • Op tijd : De speler moet binnen een bepaalde tijd een bepaalde score halen. In het bord verschijnen ook snoepjes met daarbij het aantal seconden die je op de klok erbij krijgt wanneer je het snoepje matched met 2 dezelfde snoepjes.
 • Objecten: De speler moet een bepaald aantal snoepjes of combinaties verzamelen in een bepaald aantal zetten.

Levens

Wanneer je begint met het spel te spelen ontvang je 5 levens. Wanneer je een level niet uitgespeeld krijgt zul je een leven verliezen. Elk half uur krijg je weer een leven erbij totdat je er weer maximaal 5 hebt. Als je het spel via facebook speelt kun je je vrienden en andere spelers om nieuwe levens vragen. Je kunt ook levens en attributen kopen die je in het spel kunt gebruiken.

Blockers

Levels worden, hoe verder je komt in het spel , steeds moeilijker. Er zullen speciale blockers voorkomen in het speelveld zoals dropblokken, of snoepjes zullen bedekt zijn met jelly, marmelade of chocolade. Wanneer je geen aan de chocolade grenzende match kunt maken zal de chocolade zich verder verspreiden. Een blocker met een speciale eigenschap is de dropswirl, deze kun je namelijk wél wisselen met snoepjes en deze blockers zijn dus beweeglijk.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Ook de Candy bom in latere levels kan het je moeilijk maken. In deze bom zal een cijfer af te lezen zijn. Dit kan varieren van 50 tot 3. De bom zal bij elke zet aftellen en wanneer de 0 bereikt is zal de bom en het hele speelveld ontploffen. Je hebt dan verloren. Je kunt de bom onschadelijk maken door een aangrenzende match met snoepjes te maken of door de bom geraakt te laten worden door een speciaal snoepje. Als dit je lukt is de bom 3000 punten waard.

Sugar Crush

Wanneer je het level hebt gehaald voordat je zetten op zijn begint er een automatisch bonusspel ”Sugar Crush”. De resterende zetten worden dan gebruikt om speciale snoepjes op het bord te creeeren, waarmee automatisch matches gemaakt  worden, waarvoor je dan weer extra punten krijgt.

Eerst ontploffen alle speciale snoepjes in het veld, in de volgorde van, ingepakte snoepjes, gestreepte snoepjes en vervolgens kleurenbommen. Als er geen speciale snoepjes meer in het veld liggen dan worden je overgebleven zetten als je die dan nog hebt, gebruikt om de gewone snoepjes in speciale snoepjes te veranderen.

Speciale snoepjes

In het spel kun je speciale snoepjes creeeren door bijvoorbeeld 4 of 5 dezelfde snoepjes te matchen. Wanneer je 5 dezelfde op een rij hebt krijg je een kleurenbom. Wanneer je deze matched met een snoepje dan ontploffen alle snoepjes die zelfde kleur hebben als die wat je gematched hebt met de kleurenbom. Ook kun je 2 of meer speciale snoepjes matchen die dan ook weer op een bepaalde manier snoepjes laten ontploffen. Zo zijn er nog veel meer speciale snoepjes in het spel die je helpen veel snoepjes in 1 keer te laten ontploffen.

 • Twee gestreepte snoepjes met elkaar combineren:
  Als je twee gestreepte snoepjes met elkaar combineert, dan verdwijnt er één hele rij snoepjes verticaal en horizontaal.
 • Twee ingepakte snoepjes met elkaar combineren:
  Als je twee ingepakte snoepjes met elkaar combineert, zal er 2 keer een grote ontploffing plaatsvinden.
 • Twee kleurenbommen combineren:
  Als je het je lukt om twee kleurenbommen met elkaar te combineren, zullen alle snoepjes in het veld verdwijnen!
 • Een gestreept snoepje met een ingepakt snoepje combineren
  Als je een gestreept snoepje combineert met een ingepakt snoepje, zullen er 3 rijen verticaal en 3 rijen horizontaal weggespeeld worden.
 • Een gestreept snoepje met een kleurenbom combineren
  Als je bijvoorbeeld een blauw gestreept snoepje met een kleurenbom combineert, zullen alle blauwe snoepjes veranderen in een streepjessnoepje en deze zullen ontploffen (zoals een normaal streepjessnoepje ontploft).
 • Een ingepakt snoepje en een kleurenbom combineren
  Wanneer je een kleurenbom met bijvoorbeeld een blauw ingepakt snoepje combineert dan zullen alle blauwe snoepjes in het veld weggespeeld worden. Hierna ontploft de kleurenbom nog een keer en zal er nog een andere kleur weggespeeld worden uit het veld.

Boosters

Tijdens het spelen van het spel zul je verschillende boosters vrijspelen. Hoe verder je komt hoe meer boosters er beschikbaar worden. Sommige boosters zul je nadat ze beschikbaar zijn wel nog eerst moeten aanschaffen om ze ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken.Vergeet ook niet om sommige boosters te selecteren voordat je een level begint, anders zul je deze niet kunnen gebruiken. De Boosters in Candy Crush Saga zijn:

 • Lolly Hamer : Met de lolly hamer heb je de mogelijkheid om een ongewenst snoepje uit het speelveld te verwijderen. Klik hiervoor op de lolly hamer booster en vervolgens op het snoepje om deze te verwijderen. Deze booster speel je vrij in level 7.
 • Extra zetten +5: Deze booster levert je 5 extra zetten op tijdens een level. Deze booster speel je vrij in level 8.
 • Drilvisjes: Deze booster stuurt 3 drilvisjes het veld in die random snoepjes in gelei zullen opeten. Deze booster speel je vrij in level 9.
 • Kleurenbom: Deze booster zorgt ervoor dat je een level begint met een kleurenbom in het speelveld. Deze booster speel je vrij in level 13.
 • Kokoswiel : Deze booster verandert 3 snoepjes in gestreepte snoepjes. Deze booster speel je vrij in level 15Kleefhandje: Deze booster geeft je de mogelijkheid om 2 snoepjes die niet matchen toch met elkaar te wisselen. Deze booster speel je vrij in level 19.
 • Extra Tijd : Deze booster geeft je 15 extra seconden tijd. Deze booster speel je vrij in level 27.
 • Gestreept en Verpakt: Deze booster zorgt ervoor dat je een level begint met een getreept en een verpakt snoepje in het speelveld.
 • Deze booster speel je vrij in level 35 (Als je niet via facebook speelt speel je deze booster vrij in level 34)
 • Zoetekauw: Deze booster zal verschillende snoepjes, dropblokkers, chocolade, dropswirls en marmelade blokjes opeten. Deze booster is alleen beschikbaar wanneer je via facebook speelt. Je speelt de booster vrij in level 52.
 • Bom Koeler: Deze booster 5 extra zetten toevoegen aan een Candy Bom (Tijdbom). Deze booster speel je vrij in level 97.
 • Gelukssnoepje: Deze booster draagt een speciaal snoepje in zich (of een normaal snoepje wanneer het om een level gaat waar geen speciale snoepjes in voorkomen). Deze booster speel je vrij in level 131.
 • Bubblegum Trol : Deze booster verwijdert alle chocolade en houdt nieuwe chocolade blokken tegen voor 5 beurten. Deze booster is alleen beschikbaar wanneer je via facebook speelt. Deze booster speel je vrij in level 156.
 • Extra zetten +3 : Deze booster geeft je 3 extra zetten, en kan je alleen cadeau worden gedaan door vrienden.

Niet elke booster is geschikt voor elk soort level. Boosters die niet van toepassing zijn zullen niet geselecteerd kunnen worden.
In het begin had het spel maar 100 levels maar dit is door de populariteit van het spel inmiddels als uitgegroeit tot meer dan 500 levels en in de toekomst zullen er waarschijnlijk nog meer levels bijkomen. Het leuke is dat wanneer je het spel via facebook speelt, je ook precies kunt zien wat de scores van je vrienden zijn, en je kunt zien welke vrienden je hebt ingehaald. Ook kun je je vrienden levens geven en om levens vragen.

Nieuws

Nintendo: Detective Pikachu gaat Europa in
Redactie - Speluitleg.com
January 17, 2018
Redactie - Speluitleg.com
January 17, 2018
Het werd echt wel hoog tijd! Het Nintendo 3DS spel ‘Detective Pikachu, dat al in februari 2017 in Japan het levenslicht zag, komt in maart eindelijk naar het Westen. Het spel dat ontwikkeld is door Creatures Inc., zal op 23 maar...
Holland Casino Utrecht toernooi: Na regen komt zonneschijn
Redactie - Speluitleg.com
October 12, 2017
Redactie - Speluitleg.com
October 12, 2017
Eindelijk is het weer tijd voor een nieuw verslag van onze professionele pokerspeler. Dit keer hebben we op een woensdagavond meegedaan aan het Holland Casino Utrecht toernooi €100,- freeze out. Omdat het gemiddelde niveau niet ...
De wereldwijde gaming markt
Redactie - Speluitleg.com
October 5, 2017
Redactie - Speluitleg.com
October 5, 2017
Onlangs publiceerde Technavio een rapport met de titel ‘Global Gaming Market 2017-2021′ waarin de wereldwijde gaming markt uitgebreid werd geanalyseerd. Hierin werd geconcludeerd dat de internationale gaming markt tot ...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leukste Kaartspellen

candy crush saga is de vorige versie van candy crush soda - 75%
candy crush saga heeft meer dan 2000 levels - 80%
candy crush is oorspronkelijk een spel dat gespeeld werd op facebook - 85%

80%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.49 ( 8 stemmen)

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief: We geven namelijk onder onze nieuwsbrief aanmeldingen een nieuwe ‘Apple iPad 128 GB Wifi Space Gray’ weg!

Pol

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 555.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?