Speluitleg Freecell – Spelregels Freecell

Speluitleg Freecell

Freecell is een bekend kaartspel dat een bekende variant is op patience. Je kunt het kaartspel ook online spelen als je wilt!

Speel hier je Favorite Game

Het begin van Freecell

Het doel is dat je alle kaarten op volgorde legt van hoog naar laag, je kunt het spel alleen spelen en het behoort tot de categorie kaartspellen. Je hebt hierbij in totaal 52 kaarten nodig, deze worden verdeeld in 8 stapels kaarten. 4 stapels van 7 kaarten links en 4 stapels van 6 kaarten rechts ernaast.

Alle kaarten worden ”open” neergelegd.
In tegenstelling tot Patience/Solitaire zijn hier dus alle kaarten al zichtbaar. Boven alle 4 de linkse rijen ligt een vakje open (een vrije cel) waar maximaal 1 kaart neergelegt mag worden om hem daar tijdelijk ”op te slaan”. Boven alle 4 de rechtse rijen blijft een vakje open waar de kaarten uiteindelijk gesorteerd gaan worden op volgorde van laag naar hoog.

Het spel Freecell begint door zoveel mogelijk kaarten te verplaatsen naar een positie onder een kaart met een hogere waarde en een andere kleur. Het gaat van hoog naar laag, bijvoorbeeld een acht (zwart), een 7 (rood), een 6 (zwart), een vijf (rood), een 4 (zwart), een 3 (rood) en een 2 (zwart). Je mag meerdere kaarten tegelijkertijd verplaatsen.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Dit is afhankelijk van het aantal vrije cellen die nog open staan. Deze dien je wel zoveel als mogelijk leeg te houden. Als je vier open cellen hebt dan wil dat zeggen dat je vier kaarten tegelijkertijd mag verplaatsen, als je er drie open hebt dan mag je dus drie kaarten tegelijkertijd verplaatsen en ga zo maar door. Deze kaarten moeten op de 4 vrije vakken boven de rechtse kolommen worden neergelegd als zij vrij komen. Dit gaat in volgorde van laag naar hoog, eerst de aas en dan de twee tot en met de koning (heer).

In elk vak rechtsboven moeten wel alle kaarten van dezelfde kleur liggen.Ze moeten dus op kleur gesorteerd worden. Het spel is pas afgelopen als alle kaarten op de rechter stapels liggen. Aan het einde liggen dus de vier koningen (heren) bovenaan de 4 stapels.

Online Freecell

Als je patience een leuk spel vindt, dan zul je Freecell ook een leuk spel vinden. Het is een leuke variant en je kunt hier veel tijd mee doorkomen. Het voordeel dat je online Freecell kunt spelen is dat je niet zelf alle kaarten neer hoeft te leggen, maar met een paar drukken op de muisknop kun je aan de slag. Dit bespaart je natuurlijk tijd, maar het gaat er om dat je de regels kent en aan de slag kunt met dit leuke kaartspel!

We wensen je veel plezier met Freecell!

Nieuws

Niels
December 3, 2018
Officieel zou de Sony Playstation Classic op 3 december 2018 gelanceerd worden. Echter blijken al een paar gelukkige mensen in het bezit te zijn van deze nieuwe spelconsole van de gaming gigant. Het blijkt dat een aantal retailers...
Nintendo lanceert de nieuwe Switch in zomer 2019
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Volgens een rapport van Wall Street Journal is Nintendo van plan de Switch nieuw leven in te blazen om ervoor te zorgen dat het succesvolle verkoopsucces van zijn hybride home-handheldconsole een vervolg krijgt. Deze strategie van...
EA Games lanceert het Origin Access Premier abonnement
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Vandaag zal EA Games onder de naam ‘Origin Access Premier’ zijn abonnementsservice voor onbeperkt videogames spelen lanceren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week verklaarde CFO Blake Jorgensen dat EA deze...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Freecell

Freecell word standaard bij Linux en Windows systemen meegeleverd. - 91%
Er zijn meerdere varianten van patience, waaronder: Freecell, Solitaire, Klondike, Spider Solitaire etc - 80%
Je kunt het spelletje op alle systemen doen. - 85%

85%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.4 ( 11 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?