Speluitleg Hartenjagen – Spelregels Hartenjagen

Speluitleg hartenjagen

Er wordt vaak gedacht dat hartenjagen een lastig spel is. Als je het spel echter eenmaal door hebt dan gaat het vanzelf en is het niet lastig! Het doel van hartenjagen is om zo weinig mogelijk strafpunten te behalen. Je hebt een kaartspel nodig zonder jokers. Het hartenjagen is een leuk kaartspel dat met vier spelers gespeeld kan worden, ook met meer of minder, afhankelijk van de variant/versie die je kiest.

Speel hier je Favorite Game

Amerikaanse variant van hartenjagen

De oorsprong van het kaartspel hartenjagen ligt in Amerika. Het spel wordt hier vaak gespeeld, net als poker. In Nederland is het spel later gekomen en daar hebben we onze eigen regels vastgesteld. Er zijn dus eigenlijk twee varianten van dit spel. Er wordt uitleg gegeven over de authentieke Amerikaanse variant van hartenjagen.

De Amerikaanse variant van hartenjagen wordt Black Lady genoemd. Dit spel is geschikt voor vier spelers. Bij dit spel worden geen jokers gebruikt. De deler verdeelt de kaarten gelijkmatig onder de vier spelers. Iedere spelers kiest drie kaarten en geeft deze dan aan een van de andere spelers.

Dit wordt op de volgende manier gedaan:

  • In de eerste rond geef je de kaarten door aan degene die links van je zit;
  • In de tweede ronde geef je de kaarten door aan de speler die rechts van je zit;
  • In de derde ronde geef je de kaarten door aan de speler die tegenover je zit.
  • In de vierde ronde geef je geen kaarten door

Vanaf ronde vijf begin je weer opnieuw dus, doorgeven aan de speler links van je, dan weer rechts, dan tegenover je en dan geen kaarten doorgeven.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Het spel gaat beginnen wanneer de kaarten door zijn gegeven. De persoon met een klaveren twee in de hand moet beginnen. Deze kaart wordt dan open op de tafel gelegd, de overige spelers moeten dan ook een klaveren hand opgooien als zij dat kunnen.
Als je geen klaveren hebt, dan mag je ook een andere kleur op tafel leggen. De speler met het hoogste aantal punten op zijn kaart in de kleur waarin wordt gespeeld krijgt de vier kaarten die op tafel liggen. Deze worden apart weggelegd. De speler legt dan een nieuwe kaart op tafel.

Let op bij hartenjagen!

Het is wel even opletten want als je geen kaart neer kunt leggen van die soort dien je een andere kleur neer te leggen. Deze kaart telt de waarde en dit houdt in dat je hierdoor de vier kaarten die zijn gespeeld niet in handen krijgt. Als je de schoppen vrouw in je bezit hebt, dan krijg je 13 strafpunten! Elke hartenkaart die je na de ronde in bezit hebt telt voor 1 strafpunt.

Nederlandse variant hartenjagen

Er is ook een Nederlandse variant van hartenjagen. Dan wordt er gebruik gemaakt van 32 speelkaarten en het gaat om de zeven tot en met de aas. Deze kaarten worden verdeeld en niet doorgegeven onder de spelers. De puntentelling is wat afwijkend, een hartenkaart geeft een strafpunt, de schoppen vrouw geeft vijf strafpunten, de klaveren boer geeft twee strafpunten. Er zijn dus 15 punten die verdeeld moeten worden. De overige regels zijn dezelfde als die van de Amerikaanse variant. Er zijn nog wel een paar andere regels:

Als je 15 punten hebt binnengehaald, kun je 15 punten van de score aftrekken of je kunt 15 punten bij de score van iedere tegenstander optellen.

Hartenjagen is een leuk spel dat je met meerdere personen kunt spelen, ook online. Zorg daarom dat je de regels kent en dat je samen dit leuke spel kunt spelen. Je kunt je er uren mee vermaken, dat is één ding wat zeker is!

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Hartenjagen

Er zijn vele versies van Hartenjagen, allemaal met net een paar regels anders. - 57%
Er is ook een digitale versie van. - 76%
Nederlands en Amerikaans hartenjagen zijn het bekendst in Nederland. - 70%

68%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 3.73 ( 16 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?