Speluitleg Pesten – Spelregels pesten – Pesten spelen

speluitleg pesten

Pesten is een kaartspel wat gespeeld wordt door minimaal 2 spelers. Het doel van het spel pesten is dat je als eerste al je kaarten wegspeelt. Elke speler krijgt 7 kaarten om mee te beginnen de rest van de kaarten wordt dan de ‘pot’. De pot wordt dan op een stapel dicht op tafel gelegt.

Speel hier je Favorite Game

spelregels

De bovenste kaart wordt dan omgedraaid zodat hij zichtbaar wordt. Er wordt met de klok mee gespeeld. De speler aan zet moet dan een kaart bovenop de omgedraaide kaart leggen. Bijvoorbeeld wanneer er een schoppen 7 op tafel ligt. Dan mag de speler als hij een schoppenkaart heeft deze bovenop de kaart leggen. Hij mag ook alle andere kleuren kaarten erop leggen als deze ook het getal 7 heeft. Kan de speler geen kaart erop leggen dan moet hij een kaart uit de pot pakken. Meestal is het zo dat wanneer hij een kaart uit de pot pakt en deze wel gelegt kan worden hij deze meteen mag leggen. Maar dit is een regel die van te voren afgesproken wordt door de spelers.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Wanneer een speler nog maar 1 kaart heeft dan moet hij op de tafel kloppen. Wanneer hij dit vergeet en zijn laatste kaart legt dan moet hij een van te voren afgesproken aantal kaarten rapen uit de pot. Er zijn niet echte vaste regels hiervoor, meestal maken de spelers de regels zelf voordat ze beginnen met spelen. Het spel wordt gespeeld met een aantal pestkaarten. De spelers kiezen vaak zelf wat de pestkaarten zijn en wat ze inhouden. Het spel is afgelopen wanneer een speler al zijn kaarten kwijt is. Die speler is dan de winnaar.

Meest voorkomende pestkaarten

Als iemand een 2 legt dan moet de volgende speler 2 kaarten rapen uit de pot, erna mag hij zelf een kaart leggen. Wanneer hij niet kan leggen moet hij weer een kaart rapen.

Tenzij hij ook een 2 kan leggen, of een joker  dan moet de speler na hem 4 kaarten of 7 kaarten rapen. Voor elke 2 die opgelegd worden moeten dus 2 kaarten worden geraapt, en voor elke joker die opgelegd word 5 kaarten.

  • 7 blijft kleven, dat wil zeggen dat wanneer je deze kaart oplegt je kaarten mag blijven opleggen zolang dit mogelijk is.
  • 8 is wacht, als er een 8 wordt opgelegt dan moet de volgende speler een beurt overslaan
  • Wanneer iemand een boer opgelegt dan mag diegene beslissen met welke kleur schoppen, klaveren, ruiten of harten wordt verder gespeeld. De boer mag alleen opgelegt worden als hij dezelfde kleur heeft als de kaart die op tafel ligt. Er is ook een andere variant van het spel waarin de boer altijd opgelegt mag worden maar dan moet er wel verder gespeeld worden in de kleur van de kaart. Als er dus een harten boer wordt opgelegt moet er verder gespeeld worden met harten.
  • Heer, nog een keer of heertje nog een keertje. Als er een heer wordt opgelegt dan mag de legger van de kaart nog een kaart opleggen.
  • Als de Aas word opgelegd word de spelrichting omgekeerd, je speelt dan niet meer met de klok mee, maar tegen de klok in.
  • Wanneer een joker wordt opgelegt dan moet de volgende speler aan zet 5 kaarten rapen tenzij hij zelf ook een joker of een twee kan opleggen dan moet de speler na hem 10 kaarten, of 7 kaarten rapen en ga zo maar door.

Je kunt niet uitkomen met een pestkaart. Wanneer je laatste kaart een pestkaart is mag je deze niet leggen en moet je een nieuwe rapen. Je moet dan proberen je pestkaart eerst kwijt te komen.

Nieuws

Niels
December 3, 2018
Officieel zou de Sony Playstation Classic op 3 december 2018 gelanceerd worden. Echter blijken al een paar gelukkige mensen in het bezit te zijn van deze nieuwe spelconsole van de gaming gigant. Het blijkt dat een aantal retailers...
Nintendo lanceert de nieuwe Switch in zomer 2019
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Redactie - Speluitleg.com
October 4, 2018
Volgens een rapport van Wall Street Journal is Nintendo van plan de Switch nieuw leven in te blazen om ervoor te zorgen dat het succesvolle verkoopsucces van zijn hybride home-handheldconsole een vervolg krijgt. Deze strategie van...
EA Games lanceert het Origin Access Premier abonnement
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Redactie - Speluitleg.com
July 30, 2018
Vandaag zal EA Games onder de naam ‘Origin Access Premier’ zijn abonnementsservice voor onbeperkt videogames spelen lanceren. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vorige week verklaarde CFO Blake Jorgensen dat EA deze...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
July 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
June 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over het kaartspel pesten.

Pesten is een traditioneel kaartspel waarbij de regels per huishouden anders zijn. - 63%
Pesten lijkt erg op Crazy Eights, wat een Amerikaanse kaartspel is. - 100%
Je kan met 2 tot 4 mensen pesten, wanneer er 52 kaarten gebruikt worden. - 79%

81%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.14 ( 12 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?