Speluitleg Toren van Pisa – Spelregels Toren van Pisa

Filter
show all (18)
Poker (12)
Kaartspellen (12)

speluitleg toren van pisa

Bij de toren van Pisa staan er in totaal 24 mannetjes klaar die op de toren geplaatst moeten worden, maar de toren is erg wankel. Als er een mannetje teveel komt te staan een één kant, dan kan de toren zomaar omvallen. Kun jij al je mannetjes als eerste op de toren van Pisa plaatsen zonder dat zij af er vallen? Dan kun je dit leuke spel winnen!

Speel hier je Favorite Game

Benodigdheden toren van Pisa

Dit spel kan met minimaal twee personen worden gespeeld. Je verdeelt de mannetjes, ieder twaalf. Als je met vier mensen speelt dan heb je er ieder zes. Vanaf vier jaar kunnen kinderen de toren van Pisa spelen, maar het is wel belangrijk dat je rustig de mannetjes er op kunt plaatsen…en dat je een stevige tafel gebruikt (geen” wiebeltafel”).

Bij de toren van Pisa heb je een toren van Pisa nodig, 24 mannetjes en een dobbelsteen met kleuren. Het is de bedoeling dat je als eerste alle mannetjes op de randen van de toren hebt staan zonder dat zij er af zijn gevallen. De toren kan namelijk gaan bewegen en dan kunnen de mannetjes er af vallen, probeer dat te voorkomen!

Het begin van de toren van Pisa

Als je de toren van Pisa in elkaar gaat zetten dan moet je er voor zorgen dat de witte rand onderop ligt. Dan komt de blauwe rand, de groene en bovenaan bevindt zich de rode rand. De toren moet dan op een vlakke ondergrond worden geplaatst. Als de toren van Pisa klaar staat dan verdeel je de mannetjes onder het aantal spelers. Er wordt meestal geloot wie dat er mag beginnen.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

De speler die aan de beurt is, gooit met de dobbelsteen. De dobbelsteen heeft 2 rode vlakken, 2 witte vlakken, 1 blauw vlak en een groen vlak. Geeft de dobbelsteen de kleur blauw aan? Dan moet je een mannetje op de blauwe rand zetten, geeft de dobbelsteen wit aan, dan moet je een mannetje op de witte rand zetten. De dobbelsteen geeft de kleur aan waarop je je mannetje moet plaatsen. Je mag zelf weten waar je de mannetjes op die rand neer gaat zetten, maar je moet er in ieder geval eentje plaatsen.

Spelverloop toren van Pisa

Bij het plaatsen van een mannetje op de toren van Pisa is het belangrijk dat je het evenwicht van de toren niet gaat verstoren. Het kan zijn dat de toren onverwacht uit balans raakt en dan kunnen er mannetjes afvallen.
De speler die dat heeft veroorzaakt moet alle mannetjes oprapen en bij zijn eigen voorraad toevoegen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk al je mannetjes kwijt bent, maar je kunt er niets van zeggen wie er gaat winnen, dit blijft tot het laatste mannetje spannend.

Het spel toren van Pisa kan moeilijker worden gemaakt, dan kun je de volgorde van de randen aanpassen. Rood moet in ieder geval bovenaan blijven, maar je kunt daaronder dan wit plaatsen, dan groen en dan blauw. Het spel toren van Pisa is afgelopen als de mannetjes van een persoon allemaal op de toren zijn geplaatst. Win jij dit spel? Probeer het snel uit, want het is een spel waarbij je ook geluk nodig hebt!

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Toren van pisa

Het spel is erg gevoelig, dus zorg dat het op een stevige tafel staat en dat niemand er tegenaan stoot. - 75%
Voor sommigen jonge kinderen is het spel toch nog te moeilijk. - 70%
Toren van Pisa is gemaakt door Jumbo, die vele spelletjes op de markt heeft uitgebracht. - 79%

75%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.38 ( 9 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?