Speluitleg Triominos – Spelregels Triominos

Filter
show all (18)
Poker (12)
Kaartspellen (12)

Benodigdheden Triominos

Het spel Triominos is een spel dat geschikt is voor twee, drie of vier spelers. Het spel duurt ongeveer een half uur tot een uur en kinderen vanaf acht jaar kunnen het spel spelen. Het spel hoort bij de legspellen.

Speel hier je Favorite Game

Het begin van Triominos

Alle spelstukken hebben een driehoek. Op ieder hoekpunt staat een getal. De waarde variëren van nul tot vijf. Als je een stuk wil plaatsen dan moet je minimaal twee getallen passend aan kunnen leggen. In totaal heb je 56 spelstukken in de vorm van een driehoek die je bij Triominos kunt gebruiken. Iedere speler krijgt een plankje om zijn spelstukken op te plaatsen.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Om het spel Triominos te kunnen beginnen worden eerst alle spelstukken gedekt geschud. De stukken worden verdeeld over het aantal spelers, het aantal is afhankelijk van hoeveel spelers er mee doen. Deze stukken worden dan op je plankje gelegd en de andere stukken worden gedekt en zijn de voorraad.

Ieder spelstuk heeft een getal op ieder hoekpunt. De eerste speler trekt een spelstuk en plaatst deze dan voor iedereen zichtbaar op het speelveld. Je krijgt dan de som van de getallen op dat speelstuk als punten. Dit noemen we ook wel de startopstelling.

Spelverloop van Triominos

Als de eerste speler is geweest dan zal de volgende speler aan de beurt zijn. Als je aan de beurt bent dan moet je een spelstuk plaatsen of je moet drie keer een spelstuk trekken, zolang er voorraad is. De speler mag op zijn beurt een spelstuk van zijn plankje halen, dit wordt dan op het speelveld gelegd. Een zijde moet passende zijn aan de reeds liggende spelsteen. Als het lukt dan krijg je hiervoor de som van de getallen op je aangelegde spelstuk.

Maar het kan zijn dat je geen spelsteen aan kan sluiten of je wil het niet. Dan moet je een spelsteen van de voorraad trekken, je krijgt dan vijf minpunten. Als je dit spelstuk niet kan plaatsen neem je er nog een, kun je deze ook niet plaatsen dan neem je er nog een (maximaal drie). Als je de derde ook niet kunt plaatsen dan krijg je nog eens tien minpunten. Is de voorraad op?

Dan krijgt een speler sowieso tien minpunten. Het einde van het spel is bereikt wanneer iemand geen stenen meer op zijn of haar plankje heeft staan. Deze speler krijgt dan 25 punten extra. Maar ook de som van de getallen op de spelstukken op de plankjes van de andere spelers. De speler met de meeste punten wint het spel.

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Triominos

Triominos is een variant op het dominospel. - 75%
Goliath heeft ook een 6 speler variant uitgebracht met de naam Triominos Gold. - 93%
Per uitgever kan het spel er anders uitzien, zoals houten of plastic steentjes. - 63%

77%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.52 ( 6 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?