Speluitleg en spelregels – Trivial Pursuit spelen

Benodigdheden Trivial Pursuit

Bij het spel Trivial Pursuit, ook wel Triviant, gaat het er om dat je de vragen juist gaat beantwoorden en zes vakjes van je speelschijf moet vullen met verschillende gekleurde deeltjes. Bij “het begin van het spel” wordt uitgelegd wat je nodig hebt en hoe het spel begint.

Speel hier je Favorite Game

Het begin van Trivial Pursuit

Om te beginnen leg je het speelbord van Trivial Pursuit op tafel neer, in het midden tussen de spelers. De vragenkaarten moeten op stapeltjes per kleur worden neergelegd, de prenten moeten naar boven liggen naast het speelbord. Dan zijn er de gekleurde speelschijfdeeltjes (de taartpuntjes) en deze moet je per kleur naast het bord neerleggen. Iedere speler krijgt een lege speelschijf die hij gedurende het spel probeert te vullen.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

De gevulde speelschijven kun je aan de kant leggen. Als je met een grote groep gaat spelen dan kun je eventueel per twee spelen en die twee spelers die dan samen doen mogen dan overleggen over de antwoorden die ze geven. Alle spelers mogen nu een pion kiezen, deze zetten ze aan het midden van het speelbord. Om de beurt dien je nu met de dobbelsteen te gooien en de speler met de hoogste worp mag nu het spel beginnen.

Spelverloop Trivial Pursuit

De speler die het hoogste heeft gegooid mag Trivial Pursuit beginnen. Diegene gooit nogmaals met de dobbelstenen en verplaatst zijn pion vervolgens dat aantal stappen op het speelbord. De kleur van het vakje waarop de speler eindigt is de kleur van de vraag die hij krijgt.

De vraag wordt door een andere speler voorgelezen. Als het goede antwoord wordt gegeven, dan mag de pion naar het dichtstbijzijnde vakje met een driehoekje gezet worden en daar nog een vraag beantwoorden. Als een vraag fout wordt beantwoord is de beurt voorbij. Als een speler op een vakje met een driehoek staat en de vraag die hij daarvoor krijgt goed beantwoord, dan heeft hij het driehoekje van die kleur verdiend en mag hij dit in zijn speelschijf leggen.

Als een speler op een vakje met een dobbelsteen komt hoeft hij geen vraag te beantwoorden, maar mag hij nog een keer gooien. Komt een speler uit in het middenvak? Dan mag hij zelf kiezen van welke kleur hij een kaart neemt. Als het antwoord goed is mag hij naar het driehoekje van die kleur en dan nog een vraag beantwoorden.

Om te weten of een antwoord goed is of niet kan de verbetersleutel gebruikt worden. Wanneer het antwoord fout is mag het juiste antwoord niet worden gegeven. Gebruikte vragenkaarten gaan weer onderop de stapel. Als een speler zijn speelschijf vol heeft kun je stoppen en is die speler de winnaar. Je kunt ook afspreken dat je een uur speelt en dat degene die dan de meeste driehoekjes heeft verzameld heeft gewonnen.

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Trivial Pursuit

Op tv is een variant van triviant uitgezonden op TROS met de naam Tros Triviant. - 65%
Een van de vragen in triviant gaat over de eerste president van Congo, het juiste antwoord staat verkeerd. - 93%
Er zijn ook digitale versies van het spel. - 52%

70%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.13 ( 9 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?