Speluitleg Wie is het – Spelregels Wie is het

Filter
show all (18)
Poker (12)
Kaartspellen (12)

Benodigdheden Wie is het?

Het spel Wie is het kan gespeeld worden door twee personen. Het doel is dat je van de andere speler gaat raden welke persoon er op het plaatje van de tegenstander staat.

Speel hier je Favorite Game

Het begin van Wie is het?

Je kunt afspreken dat je vijf spellen speelt en dan kijkt wie dan de meeste punten heeft behaald. Je kunt ook afspreken dat diegene die drie keer als eerste het spel wint heeft gewonnen. Bij het spel Wie is het heb je 48 plastic lijstjes, twee speelborden, een blauw en een rood, een vel scorekaartjes in het rood, blauw en in het geel. Er zijn ook twee scoretellers aanwezig

Je speelt het spel tegen een persoon, je kunt eventueel wanneer je met vieren bent in twee teams spelen en twee tegen twee spelen. Je moet eerst de borden ondersteboven leggen wanneer je de eerste keer gaat spelen, druk dan het hoeklipje naar het midden zodat het afbreekt.

Dit doe je met alle lipjes en dan maak je alle witte kaartlijstjes voorzichtig los van de frames. Je haalt de scoretellers van de lijstjes en klikt deze dan in het speelbord. De kaartjes druk je voorzichtig uit het karton en dan leg je de grote gele kaartjes even weg. De rode en blauwe kaartjes stop je in de plastic lijstjes.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Wanneer de voorbereidingen getroffen zijn kan het spel beginnen. Deze voorbereidingen hoeven alleen getroffen te worden wanneer je het spel voor de eerste keer gaat spelen! Je bent eerst dus het spel aan het uitpakken en klaar zetten voor gebruik. Gemiddeld duurt een potje Wie is het tien minuten. Je geeft aan met welk speelbord wie gaat spelen en dan zet je het speelbord voorzichtig met de kaartjes open naar je neer. Je moet kijken of dat alle lijstjes met personen rechtop staan. De gele kaartjes moeten nu geschud worden en dan moet je er een uitnemen. Dit kaartje mag de ander niet zien!

Spelverloop Wie is het?

Bij Wie is het mag de jongste speler beginnen. Je mag om de beurt een vraag stellen, je wilt er achter komen wie de ander op dat gele kaartje heeft staan. Het zijn allemaal gezichten en door slimme vragen te stellen hoop je dat er zoveel mogelijk afvallen zodat er één overblijft en jij wint. Je mag alleen maar vragen stellen die met ja of nee beantwoord kunnen worden. Stel je bijvoorbeeld een vraag: Heeft de persoon blauwe ogen? Als er dan ja wordt gezegd, dan moet je de mensen met blauwe ogen laten staan en mogen de andere gezichten naar beneden worden gehaald zodat er minder overblijven. Om de beurt mag je één vraag stellen.

Je weet nooit of het een man is of een vrouw, tot die tijd kun je de vragen stellen die beginnen met: heeft hij of zij. Als je weet of het een hij of een zij is kun je beginnen met heeft hij.. of heeft zij…. De kenmerken van een gezicht zijn belangrijk! Misschien weet je al vrij snel wie het is, dan mag je raden. Het raden is dan in plaats van het stellen van een vraag. Heb je het fout? Dan heb je meteen verloren. Heb je het goed? Dan heb je dit spel gewonnen. Als je gewonnen hebt dan schuif je de scoreteller een vakje vooruit.

Bij Wie is het is het belangrijk te letten op de neuzen, de hoeden en brillen, het haar, de baarden en de snorren en de kleuren.

Er zijn verschillende edities van het spel te spelen, zo zijn er naast de standaard editie ook Wie is het spellen met bekende personen, Walt Disney personages etc.

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Wie is het

Het spel is voor het eerst in 1979 uitgebracht door een Israëlisch/Nederlands bedrijf. - 75%
Er is ook reisversie en kinderversie. - 89%
Er is ook een digitale versie te spelen op internet. - 65%

76%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.15 ( 8 stemmen)

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?