Speluitleg en -regels van Sphinx

Speluitleg Sphinx

Het spel Sphinx kan gespeeld worden met twee tot vier spelers. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en het duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Speel hier je favoriete games

 • Classic Pac
  Classic Pac
 • Wallpaper Connect
  Wallpaper Connect
 • Treasures of Atlantis
  Treasures of Atlantis
 • Triple Mahjong
  Triple Mahjong
 • Klondike Solitaire
  Klondike Solitaire
 • Disc Pool 2 Player
  Disc Pool 2 Player
 • Stronghold Solitaire
  Stronghold Solitaire
 • China Tower Mahjong
  China Tower Mahjong
 • Letter Mix
  Letter Mix
 • Shanghai Dynasty
  Shanghai Dynasty
 • Glow Jongg
  Glow Jongg
 • Jungle Collapse
  Jungle Collapse
 • Lost in Time
  Lost in Time
 • Valentine
  Valentine
 • Close Jungle Solitaire
  Close Jungle Solitaire

Bekijk meer spellen

Benodigdheden Sphinx

Kinderen kennen de grote Sphinx vaak als het symbool van Egypte. Het is een groot beeld met het lijf van een leeuw, het heeft de kop van een farao. Al duizenden jaren waakt de Sphinx over de piramiden. Je hebt het spel gewonnen als je bij de schatkamer de juiste kleurcode hebt gekraakt! Zou dit je lukken?

Speel het spel tactisch en met een beetje geluk heb je in korte tijd snel de code gekraakt. Als je de code weet mag je deze namelijk proberen bij de schatkamer. Spannend!

Bij het spel Sphinx heb je een speelbord nodig en drie dobbelstenen. Iedere speler heeft een eigen archeoloog om tijdens het spel mee te lopen. Je hebt verschillende kaarten in het spel (zie spelverloop Sphinx voor uitleg). Gedurende het spel kun je elkaar op verschillende manieren dwarszitten. Het is belangrijk dat je dit ook gaat doen zodat je het de ander moeilijker gaat maken en jezelf gemakkelijker!

Het begin van Sphinx

Bij het spel Sphinx zijn de spelers dappere archeologen die in een piramide op zoek gaan naar de schat van de farao. Er gebeuren veel onverwachte dingen in het spel, er zijn namelijk geheime doorgangen en mummies kunnen je tijdens het spel erg nuttige tips geven.

Daarnaast zijn er ook waakzame Sphinxen. Voordat je bij de ingang van de schatkamer bent zie je drie Sphinxen staan. Aan de onderkant zie je een kleur. Als je de schatkamer in wilt dan moet je een goede kleurcode geven. De mummies kunnen jou tijdens het spel helpen om de code te kraken.

Spelverloop van Sphinx

Als je aan de beurt bent dan begin je te gooien met drie dobbelstenen. Met de archeoloog ga je door de gangen lopen. Je gaat op zoek naar verschillende Sphinxkaarten, deze zijn in de piramide verstopt. Loop je over een vakje? Dan mag je een kaartje pakken. Let wel goed op, als je de kaart al hebt dan moet je hem inleveren.

Loop je toevallig langs een andere speler? Dan mag je ook van die persoon de Sphinx kaart afpakken die je nog niet had. Je wandelt weer verder in de piramide en dan kun je op een vakje komen met de mummiehand. Je mag dan de onderkant van een van de zes Sphinxen bekijken. Je kunt op die manier de kleurcode aan het einde kraken. Eindig je in een loopbeweging bij de magische draaideur? Dan activeer je de deur en dan sta je aan de andere kant van de muur, ineens!

Op de dobbelstenen zie je ook een slangensymbool staan, als je dit gooit dan moet je een Sphinx die de schatkamer bewaakt omwisselen met een Sphinx die aan de zijkant van de piramide bij een tempelkamer staat. Denk je na een paar beurten de kleurencode te weten? Heb je ook de juiste Sphinx kaarten in je bezit? Dan kun je naar de schatkamer in het centrum van de piramide. Probeer dan de code te kraken en heb je hem goed? Dan heb je het spel gewonnen!

Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Sphinx

Het spel word in de doos gespeeld. - 90%
Sphinx is niet meer te vinden op de website van de uitgever. - 80%
Sphinx is uitgegeven in het jaar 1999. - 85%

85%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4 ( 15 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7057.