Steel Division: Normandy ‘44

Verscholen achter een grote groep bomen in de verte ontketent mijn artillerie een spervuur van rookgranaten om de optrekkende infanterie te dekken. Onder dekking van een rookgordijn bewegen mijn troepen zich over de open vlakte totdat zij op vijandelijke tanks stuiten die achter een gebouw geduldig op hun komst hebben staan wachten. Door mijn gebrekkige verkenning van het terrein en de vijand zijn mijn troepen kansloos tegen een overmacht aan tanks. Overgeleverd aan dit immense geweld worden mijn troepen bijna volledig vernietigd en is mijn eerste poging om terrein te veroveren geheel mislukt. Hoog tijd om mijn zware geschut met ondersteuning van de luchtmacht in te zetten. Met de zware anti-tank kanonnen weet ik de vijandelijke tanks grotendeels te ontmantelen waardoor mijn resterende infanterie weer kan oprukken. Echter geef ik ze nu ook ondersteuning van een bataljon tanks.

Het spel:

Steel Division: Normady ‘44 is een tactisch real-time strategie (RTS) spel dat ontwikkeld is door Eugen Systems, de makers van Wargame en R.U.S.E. Dit spel geeft de speler het commando over een uitgebreide invasiemacht die in 6 juni 1944 in Normandië landt. Het spel biedt gedetailleerde en historische beelden van Normandië ten tijde van de tweede wereldoorlog. In dit multiplayer spel kunnen deelnemers hun tactische vaardigheden meten met meerdere tegenstanders. Maar ook als single-player biedt dit ook enorm veel mogelijkheden om een oorlogscampagne te plannen en uit te voeren. Steel Division: Normady ‘44 geeft de spelers de controle over legendarische legers uit zes verschillende landen. Hierbij heb je onder andere de keuze uit het Amerikaanse 101ste Airborne, de Duitse 21ste Panzerbrigade of de 3de Canadese Infanterie divisie.

Belangrijkste kenmerken:

In het spel Steel Division: Normady ‘44 kan je het commando voeren over meer dan 400 legereenheden. Hierbij maak je gebruik van realistisch tactieken waarbij je jouw legers moet laten anticiperen op de bewegingen van de vijand. Een dynamisch oorlogsfront vereist al jouw inzichten om jouw tegenstanders onder druk te zetten en terug te laten trekken. Je hebt hierbij de mogelijkheid om overzicht te behouden via een luchtfoto en direct in te zoomen op de eenheden die jouw aandacht nodig hebben. Alle eenheden, en ook de landschappen en landkaarten zijn ontwikkeld op basis van een zorgvuldige historische studie waarbij men oog heeft gehad voor de details.

Conclusie:

In vergelijking met eerdere teleurstellende tactische spellen zoals Dawn of War III is Steel Division: Normandië ’44 een welkome verrassing. Het spel biedt een vloeiende interface waarbij je gemakkelijk controle houdt over de acties van jouw troepen. Vooral door de zeer realistische A.I. biedt het spel een levensecht en zeer dynamisch schouwspel. Juist deze technologische eigenschappen geven het spel meer diepgang waardoor je het gevoel hebt dat je midden in Normandië staat. Elke actie wordt direct gevolgd door een reactie hetgeen jou dwingt om geconcentreerd te blijven spelen. Een klein foutje kan desastreuze gevolgen hebben waarbij gehele divisies verloren kunnen gaan. Soms volgen de acties zich in een hoog tempo op terwijl andere strategische acties juist de tijd nemen om te voltooien. Ondanks enkele kleine foutjes, die met een update eenvoudig zijn op te lossen, is Steel Division: Normandie ’44 een echte aanrader.

Verscholen achter een grote groep bomen in de verte ontketent mijn artillerie een spervuur van rookgranaten om de optrekkende infanterie te dekken. Onder dekking van een rookgordijn bewegen mijn troepen zich over de open vlakte totdat zij op vijandelijke tanks stuiten die achter een gebouw geduldig op hun komst hebben staan wachten. Door mijn gebrekkige verkenning van het terrein en de vijand zijn mijn troepen kansloos tegen een overmacht aan tanks. Overgeleverd aan dit immense geweld worden mijn troepen bijna volledig vernietigd en is mijn eerste poging om terrein te veroveren geheel mislukt. Hoog tijd om mijn zware geschut met…
Recensieoverzicht

Blog feitjes:

Er zijn ook andere spellen die hier op lijken zoals Men of War en Company of Heroes. - 91%
Het spel heeft ook DLC (downloadable content) beschikbaar die het spel uitbreiden. - 76%
Het spel is op Steam te koop, waaronder alle DLC. - 87%

85%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.48 ( 4 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.