BAMZAAIEN!

Het Bamzaaien komt van de legendes Kooten & de Bie Het spel is vrij makkelijk (niet voor de Bie) en wij nemen de regels graag even met je door.

Spelers: 2-10

Benodigheden: 3 lucifers per persoon, of andere kleine attributen (bierdorpjes bv)

Je verdeeld 3 lucifers over elke speler. In dit geval gaan we er even vanuit dat je het met 2 spelers aan het spelen bent. Je beslist in de ronde hoeveel lucifers je in je handen neemt. Vervolgens zegt men om de beurt; BAM! Dan raadt de ander hoeveel lucifers er in totaal in de handen zitten. Iemand zegt bijvoorbeeld; 5! De eigen lucifers zijn hierbij opgeteld. Vervolgens mag de ander raden hoeveel het er zijn maar mag niet hetzelfde cijfer zeggen. Wanneer de 2e speler het zegt is het al meer een kwestie van logisch nadenken. Hij zal er namelijk nooit 1 in zijn handen hebben want 1+3 (mijn maximaal) is 4. Wissel dit af en tel de punten bij elkaar op. Wie het 10 keer goed heeft, heeft gewonnen!

(Het originele filmpje voor verdere uitleg is te zien op deze link)

Het Bamzaaien komt van de legendes Kooten & de Bie Het spel is vrij makkelijk (niet voor de Bie) en wij nemen de regels graag even met je door. Spelers: 2-10 Benodigheden: 3 lucifers per persoon, of andere kleine attributen (bierdorpjes bv) Je verdeeld 3 lucifers over elke speler. In dit geval gaan we er even vanuit dat je het met 2 spelers aan het spelen bent. Je beslist in de ronde hoeveel lucifers je in je handen neemt. Vervolgens zegt men om de beurt; BAM! Dan raadt de ander hoeveel lucifers er in totaal in de handen zitten. Iemand…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.16 ( 5 stemmen)

Geen Opmerkingen

Geef een reactie

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?