Utrecht Poker Series UPS €330,- DAY 1B

Zoals de titel luidt hebben we dit keer deelgenomen aan het event UPS € 330,- Day 1b Poker Event. Dit is een tweedaags poker event waarbij je op drie dagen kan starten: namelijk woensdag 13-9-2017, donderdag 14-9-2017 en zaterdag 16-9-2017. Op elke dag wordt er om 21.00 uur gestart waarna het toernooi op 02.00 uur eindigt. Als je dan nog in het event zit, mag je op zondag 17-9-2017 om 18.00 uur op de finaledag verschijnen. Onze insteek was om een mooie stack (Winst) te bouwen zodat we zondag ook van de partij mochten zijn.

Op de eerste toernooi dag begonnen we met 15.000 chips en namen deel aan het blind level 1 (50/100) pokerspel. Het grote voordeel van dit spel is dat je ‘Loose’ kan gaan spelen om de tafel af te tasten zodat je weet hoe de tegenstanders spelen. Al snel bleek dat we geluk hadden en dat we aan een tafel beland waren waar het mogelijk was om het één en ander te halen. Achter mij zaten twee spelers die ik al kon en even verder zat een vrouw waarvan ik wist dat zij eigenlijk op elke hit zou gaan ‘Callen’. Als ‘Under the Gun’, de eerste speler die actie kan ondernemen,

Under The Gun

Dit bleek uit de volgende situatie. We pakten UTG (Under The Gun, eerste positie na de big blind) AK offsuit (Verschillende kleuren) op. In deze positie wilden we met de AK niet ‘Limpen’ (Meegaan zonder inzet) en besloten we een 3-Bet te maken. Zoals wij al hadden verwacht ‘Callde’ de vrouw waarop iedereen in ‘Fold‘ ging. De ‘Big Blind’ maakte met een 4-Bet een ‘Reraise’ waarop wij, en ook de vrouw, een ‘Call’ maakten. Bij het draaien van de ‘Flop’ verschenen Kr, 5s en 9k waardoor wij een ‘Toppair’ in handen hadden. De ‘Big Blind’ maakte een ‘Bet’ met de halve pot waarop wij een ‘Call’ maakten met de A als hoogste ‘Kicker’. Na enige overwegingen besloot de vrouw ook te ‘Callen’. Met de ‘Turn’ wordt de 2s gedraaid wat voor ons gunstig is omdat deze kaart geen gevaar oplevert. Opnieuw doet de ‘Big Blink’ een ‘Bet’ met de halve pot waarop wij uiteraard een ‘Call’ plegen. De vrouw begint duidelijk te twijfelen maar besluit ook alsnog te ‘Callen’. Bij het draaien van de ‘River’ verschijnt 7s waardoor mogelijk een flush op tafel kan liggen. Maar omdat er op de ‘Flop’ al flink werd ingezet leek ons de kans op een ‘Flush’ erg klein. De ‘Big Blind’ heeft een tijdje nodig om zijn strategie te bepalen en besluit uiteindelijk te ‘Callen’. Omdat wij met het hoogste paar een sterke hand hebben en omdat de kans op een ‘Flush’ minimaal is, besluiten we een ‘Bet’ met 3/4 pot te doen. Tegen alle verwachtingen in ‘Callde’ de vrouw direct. De “Big Blind’ had er minder vertrouwen in en maakte een ‘Fold’.

Geluk met lage kaarten

De kaarten gaan open en de vrouw heeft toch een ‘Flush’ gehit met Qs en 9s. Eigenlijk was dit erg slecht gespeeld omdat je met een ‘Middle Pair’ moet ‘Folden’ omdat de kans groot is dat een andere tegenstander met een ‘High Pair’ speelt. De kans dat je dan verliest is redelijk groot. Helaas had de vrouw enorm veel geluk en pakte zij hierdoor een mooie pot op.
Na dit soort handen is het even lastig om jezelf te herpakken en niet op tilt te slaan waardoor je onverantwoordelijk gaat spelen. Het is bij poker belangrijk om rustig en geduldig te blijven en een mooie hand af te wachten.

Big Blind

Na een uur kaart dood te zijn geweest pakten we op de ‘Big Blind’ KK op. Uit positie maakten we een ‘Raise‘ met een 3-bet  waarop de vrouw (Inderdaad dezelfde vrouw) een ‘Reraise met een 4-bet maakte. Wij maakten er direct een 5-Bet van omdat we vol vertrouwen waren. De vrouw vraagt hoeveel ik nog achter heb staan er wordt door de croupier geteld. De chips stonden ver van mij af, en uiteindelijk besluit de vrouw te ‘Callen’. Op dit moment maken wij een knullige fout door de KK open te gooien. We waren namelijk in de veronderstelling dat we all-in werden gezet. Hierop wordt de flop gedraaid waarin A, A, en 2 verschijnen. Wij ‘Checken‘ en de vrouw ook. De ‘River’ is een J waarop wij weer checken en de vrouw all-in gaat. Zonder na te denken besluiten wij te ‘Callen’ er vanuit gaande dat de vrouw hier geen A speelt omdat de kans erg klein is doordat er al 2 Azen op het bord liggen. Het mooie van deze hand is dus dat de vrouw zelf waarschijnlijk ook KK speelt en het een ‘Chop’-pot (Verdeling van de pot) pot is.

All-in

Na weer een lange tijd kaart dood geweest zijn pakken we KJ ‘Offsuit’ op met nog ongeveer 13 big blinds. Er werd een minimale raise gemaakt en wij besluiten deze te callen en zitten uiteindelijk met 4 personen in de hand. De flop werd gedraaid waarmee J, J, en een 5 op tafel kwamen te liggen. Wij maakten een ‘Hit’ met ‘Three of a Kind‘ met de boeren. Nadat iedereen ‘Checkt’ wordt er door de laatste persoon een chipcount gevraagd om te weten hoeveel chips ik nog heb. Na deze chipcount doet deze speler een ‘All-in Bet’. In deze positie met deze erg mooie hand kan ik niet folden. De enige 3 handen waar ik van kan verliezen zijn AJ x 55 en J5. We gaan ‘All-in’ mee waarop de andere spelers in ‘Fold’ gaan. De overgebleven tegenstander, die de ‘All in Bet’ maakte, maakt een ‘Instant Call’ en showt AJ. We staan er dus niet best voor en de enige kaarten die zouden helpen om te winnen zijn op dit moment de koningen. Helaas vielen deze niet in de ‘River’ waardoor wij het toernooi moesten verlaten.

De avond was leuk, goed georganiseerd, goede sfeer en veel bekende mensen. Helaas was het ook een avond waarop het geluk bij de tegenstanders lag. Desondanks hebben wij een aantal leuke potten gespeeld waarbij de spanning goed aanwezig was.

Zoals de titel luidt hebben we dit keer deelgenomen aan het event UPS € 330,- Day 1b Poker Event. Dit is een tweedaags poker event waarbij je op drie dagen kan starten: namelijk woensdag 13-9-2017, donderdag 14-9-2017 en zaterdag 16-9-2017. Op elke dag wordt er om 21.00 uur gestart waarna het toernooi op 02.00 uur eindigt. Als je dan nog in het event zit, mag je op zondag 17-9-2017 om 18.00 uur op de finaledag verschijnen. Onze insteek was om een mooie stack (Winst) te bouwen zodat we zondag ook van de partij mochten zijn. Op de eerste toernooi dag begonnen…
Recensieoverzicht

Blog feitjes:

Dit soort evenementen zijn de instap naar het professionele pokeren - 90%
Onthoud, je kan al je geld verliezen. - 70%
Ga pas toernooien spelen wanneer je er klaar voor bent. - 92%

84%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.29 ( 5 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.