Vermakelijke Retro games op Google

In 1995 werd aan de Stanford Universiteit (California, USA) een project gestart om gemakkelijker informatie op het internet te vinden. Twee studenten (Larry Page en Sergey Brin) begonnen vol overgave aan de ontwikkeling van een computerprogramma dat op 15 september 1997 onder de naam Google Search werd gelanceerd. Onlangs vierde Google zijn 19-jarige bestaan en deze speciale gelegenheid werd gevierd met een de presentatie van een aantal retro games op Doodle.

Retro games:

Ter viering van de 19e verjaardag van Google heeft het bedrijf een groot aantal retro games (Doodles) gepubliceerd. Onder de spellen zijn aloude oude games die de huidige 50-plussers vroeger op hun Nokia GSM speelden. Zo treft men het spel ‘Snake’ aan dat menige GSM gebruiker in het verleden tot wanhoop kan drijven. Natuurlijk vinden we ook legendarische spellen zoals Pacman, Tic Tac Toe en ook recente retrogames zoals ‘Battle against Spicy Peppers’ en ‘Help pangolins fall in love’.

Spinner vol verrassingen:

De laatste Doodle die het bedrijf presenteerde is een surprise spinner waarmee gebruikers terug kunnen gaan naar de legendarische retro games uit de begintijd van de mobiele communicatie. Door aan de spinner te draaien beland je op één van de retro games uit de laatste 20 jaar, zoals een puzzelgame om de 245e verjaardag van Beethoven te vieren of het legendarische ‘Magic Cat Academy Halloween’ uit 2016. Andere zeer vermakelijke retro video games die je kan aantreffen zijn ‘Valentine’s Day 2017’, ‘Fischinger’, ‘Hip Hop’ en de ‘1-Minute Breathing Exercise’.

Pac Man:

Het oudste retro spel op de spinner is de 2010 versie van Pacman. Toen dit spel werd gelanceerd bleek het wereldwijd goed te zijn voor meer dan 4.82 miljoen verloren werkuren en een schadepost van ruim 50 miljoen Euro. Het spel wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke videospellen aller tijden. Het videospel Pac-Man en de later gelanceerde spin-offs van dit spel hebben ruim 20 Miljard Euro over een periode van 37 jaar opgeleverd. Hiermee is deze videogames en zijn spin-offs één van de meest succesvolle video games aller tijden waarvoor het spel beloond is met verschillende prijzen zoals “Most Successful Coin-Operated Game”.

In 1995 werd aan de Stanford Universiteit (California, USA) een project gestart om gemakkelijker informatie op het internet te vinden. Twee studenten (Larry Page en Sergey Brin) begonnen vol overgave aan de ontwikkeling van een computerprogramma dat op 15 september 1997 onder de naam Google Search werd gelanceerd. Onlangs vierde Google zijn 19-jarige bestaan en deze speciale gelegenheid werd gevierd met een de presentatie van een aantal retro games op Doodle. Retro games: Ter viering van de 19e verjaardag van Google heeft het bedrijf een groot aantal retro games (Doodles) gepubliceerd. Onder de spellen zijn aloude oude games die de…
Recensieoverzicht

Blog feitjes:

Google komt vaker met zulke leuke acties, dat moet ook wel als groot bedrijf. - 91%
De meeste mensen hebben wel eens een oud spel gespeeld, vooral omdat ze vaak op de mobiel verschijnen. - 90%
Ook op sepciale dagen is het logo van google interactief, en soms kan je dan een spelletje spelen. - 77%

86%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.28 ( 5 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.