Vijf kindvriendelijke videogames voor de zomer

Het lange en slopende schooljaar zit er eindelijk op en het wordt dus de hoogste tijd om aan de laatste voorbereidingen voor de zomervakantie te beginnen. We hebben nu volop de tijd om met de kinderen allerlei activiteiten te ondernemen. Heerlijk een dagje naar het zwembad, het strand of het pretpark. Dat klinkt allemaal geweldig maar het is ook erg vermoeiend. Het bezighouden van de kinderen terwijl je ook nog eens het huishouden moet runnen, is een enorme opgave. Dus naast het ‘buitenspelen’ zal het erg handig zijn als de kinderen ook met iets anders bezig gehouden kunnen worden. En laat er dan juist iets bestaan dat het dagelijks leven van een drukbezette ouder aanzienlijk eenvoudiger kan maken: Videogames! En dan hebben we het niet over het nieuwste Call of Duty of Grand Theft Auto (GTA). Nee, er zijn tal van fantastische en geweldloze videogames voor kinderen! Hieronder een vijftal geweldige en kindvriendelijke videogames die de creativiteit en de fantasie van de kinderen deze zomer zullen prikkelen.

Lego Worlds:

Wie kent het niet? We zijn allemaal opgegroeid met die plastic steentjes waarmee je hele bouwwerken kunt maken. Het grote verschil is dat we vroeger ook echte plastic Legoblokjes hadden en dat het nu geheel gedigitaliseerd is. In Lego Worlds kunnen de spelers in verschillende open werelden hun eigen bouwkunst tonen. Elke wereld heeft zijn eigen ecosysteem en verschillende gereedschappen om jouw fantasie vorm te geven. Het spel is beschikbaar voor de PS4, de Xbox One en de computer.

Mario Kart 8 Deluxe:

Mario is vandaag de dag uitgegroeid tot een legende in de wereld van computerspelletjes. In Mario Kart 8 Deluxe kunnen de kinderen naar hartenlust in hun kart door een kleurrijke wereld racen. Het spel heeft een prachtige vormgeving dat, gecombineerd met het geweldige geluid, zeker door de kinderen gewaardeerd zal worden. Hierbij biedt het spel een ‘Easy mode’ waarbij de bochten en wendingen stukken eenvoudiger zijn. Zeker voor kinderen is dit een geweldige manier om kennis te maken met de vrolijke kart wereld van Mario. Helaas is Mario Kart 8 Deluxe alleen beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Poochy & Yoshi’s Woolly World:

Het ontkennen van de vriendelijkheid van Poochy & Yoshi’s Woolly World is gewoon onmogelijk. Het spel is gevuld met vriendelijke wezentjes waarmee de kinderen op zoek gaan naar verborgen schatten en mysterieuze geheimen. Hierbij worden de kinderen geholpen door de Poochy pups die de kinderen helpen in hun zoektocht. Het spel heeft meerdere niveaus waardoor de kinderen voorlopig wel zoet zijn. Het spel is uitermate geschikt voor het jongere publiek maar ook voor de meer ervaren gamers. Het spel is helaas alleen beschikbaar voor de Nintendo 3DS.

Portal Knights:

Portal Knights is een multiplatform spel dat uitermate geschikt is voor kinderen van 7 jaar of ouder. In dit spel kunnen de kinderen leuke en eenvoudige karakters creëren om hun avonturen vorm te geven. Bij hun avontuurlijke zoektocht zullen zij verschillende miniwerelden doorkruisen. Hierbij moeten zij grondstoffen zien te vinden waarmee zij hun eigen wereld kunnen opbouwen. Het spel is beschikbaar voor de PS4, de Xbox One en de computer.

Yokaa-Laylee:

Het spel Yokaa-Laylee is een vriendelijk spel waarbij de kinderen terecht komen in kleurrijke werelden vol met levendige en grappige karakters. Hierbij moeten de kinderen tijdens een zoektocht verschillende retro arcadegames spelen en allerlei capriolen uithalen om knick-knacks te verdienen. Hiermee kunnen ze dan weer nieuwe vaardigheden kopen waardoor er weer nieuwe werelden open gaan. Het spel is beschikbaar voor de game consoles PS4, Xbox One , Nintendo Switch en de PC.

Het lange en slopende schooljaar zit er eindelijk op en het wordt dus de hoogste tijd om aan de laatste voorbereidingen voor de zomervakantie te beginnen. We hebben nu volop de tijd om met de kinderen allerlei activiteiten te ondernemen. Heerlijk een dagje naar het zwembad, het strand of het pretpark. Dat klinkt allemaal geweldig maar het is ook erg vermoeiend. Het bezighouden van de kinderen terwijl je ook nog eens het huishouden moet runnen, is een enorme opgave. Dus naast het 'buitenspelen' zal het erg handig zijn als de kinderen ook met iets anders bezig gehouden kunnen worden. En…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Geef hier je mening over dit bericht: - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.1 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3681.