Voormalige Sheriff Gaming kopstukken veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online gokken, witwassen en belastingontduiking.

Illegale online gokoperatie

Deze week publiceerden meerdere Nederlandse media dat Stijn Flapper, Maurice Gregoire en Michel Gregoire waren veroordeeld tot forse gevangenisvoorwaarden voor hun betrokkenheid bij een illegale online gokoperatie. Via deze illegale constructie werd bijna 123 miljoen Euro witgewassen. Dit geld was afkomstig uit diverse criminele activiteiten zoals aanbieden van illegale online kansspelen, faillissementsfraude, belastingfraude, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Gevangenisstraffen

Stijn Flapper, de voormalige CEO van Sheriff Gaming’s moederbedrijf Bubble Group NV, werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Michel Gregoire werd op basis van de bewijslast ook veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar. Maurice Gregoire werd veroordeeld tot 16 maanden celstraf. Alle drie kwamen er relatief gemakkelijk vanaf, aangezien de rechtbank in oktober 2018 een celstraf van vier jaar voor Flapper eiste terwijl er voor de gebroeders Gregoire tot drie jaar celstraf werd geëist. De belastingadviseur van het trio werd veroordeeld tot zeven maanden celstraf terwijl de advocaat van het voormalige illegale consortium door gebrek aan bewijs werd vrijgesproken. Naast deze kopstukken werden nog twaalf andere betrokkenen veroordeeld tot taakstraffen en korte celstraffen.

Plotseling miljonair

In 2011 trokken Flapper en de broers Gregoire de aandacht doordat zij eigenlijk vanuit het niets hun debuut maakten in de Quote-lijst met jonge, selfmade miljonairs. In 2012 startte de Nederlandse officier van Justitie een onderzoek naar vermeende criminele activiteiten van dit trio. Dit onderzoek had tot gevolg dat in 2013 op ongeveer 80 Europese locaties invallen werden gedaan. Tijdens deze razzia’s werd veel bewijsmateriaal in beslag genomen waarmee het trio onlangs definitief veroordeeld werd. Ook werden bij deze invallen de opbrengsten van de criminele activiteiten, diverse luxegoederen, huizen en bedrijfspanden in beslag genomen. Deze invallen werden uitgevoerd door de Nederlandse belastingdienst, de Kansspelautoriteit, justitie en politie.

Het Pluk-ze-kaal beleid

Het heeft bijna 6 jaar geduurd voordat de rechtszaak tegen de kopstukken van Sheriff Gaming, hun adviseurs en hun handlangers van start kon gaan. Ondanks het feit dat de drie hoofdverdachten ‘onschuldig’ hadden gepleit, was de rechter van mening dat zij schuldig waren aan de ten laste gelegde feiten. Naast de celstraffen is het trio ook veroordeeld tot een financiële sanctie van 100.000 Euro per stuk. Ook blijft het trio verantwoordelijk voor een uitstaande belastingaanslag van 13 miljoen Euro die verschuldigd is door een aantal bedrijven die zich bezighielden met de witwaspraktijken. Ook is de Nederlandse staat van plan om de miljoenen activa, die in 2013 in beslag werden genomen, te behouden.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.