Waar kan je online gamen?

Het spelen van online spelletjes tijdens een lunchpauze kan een geweldige manier zijn om jouw gedachten helemaal af te leiden. Door het spelen van deze gratis online spelletjes kan je je ontspannen en tegelijkertijd ook wat plezier beleven. Op internet zijn er natuurlijk honderden sites waar je terecht kan voor een gratis online spelletjes. Je kan werkelijk honderden spellen vinden waar je in kunt duiken zonder je zorgen te hoeven maken over spam, malware of virussen. Op deze websites vind je een verscheidenheid aan gratis online spellen, waaronder puzzelspellen, actiegames, woordspellen, arcade-spellen, sportgames, bordspellen en kaartspellen. Wij hebben voor jou een drietal van deze spelsites bekeken.

Pogo

Pogo heeft ongeveer 200 gratis online spellen, waaronder puzzels, bordspellen, kaarten, woorden, casino’s, verborgen voorwerpen en arcade-spellen die allemaal vanaf de website kunnen worden gespeeld. Voor elk type speler van elke leeftijd bevat deze site meer dan genoeg keuzemogelijkheden. De spelletjes kunnen per categorie en alfabetisch worden bekeken, maar je kan ook een volledige lijst te zien van alle spellen beschikbaar zijn en die je kunt sorteren op de meeste spelers online en op de populairste spellen. Je kan op deze site de meeste spellen gratis spelen zonder dat je je moet registreren. Maar als je je laat registreren heb je de mogelijkheid om gamestatistieken op te slaan en tokens te verdienen.

Miniclip

Een andere site die veel gratis online spelletjes bevat is Miniclip. Hier vindt je honderden gratis online spellen. Ook vindt je hier de originele spellen die alleen beschikbaar zijn via de website van Miniclip. Spelletjes die je hier aantreft zijn actie, puzzel, avonturen, multiplayer, strategie, woord, sport, stunt, meisjes en 3D-spellen. De top 100 spellen worden handig samen weergegeven en je kan je zelfs abonneren op een RSS-feed om op de hoogte te blijven van alle nieuwe gratis game-releases. Door je bij Miniclip te registreren kan je jouw hoge scores en ranglijsten bijhouden en je eigen avatar maken. Ook biedt deze site de unieke mogelijkheid om liga’s te maken zodat je onderling met jouw vrienden in competitieverband kunnen spelen.

Kongregate

Kongregate is een website waar je meer dan 100.000 online spellen rechtstreeks vanuit uw de browser kunt spelen. Gratis online spellen zijn actie, multiplayer, shooter, avontuur, sport, racen, strategie en verdediging, muziek en puzzels. Het is gemakkelijk om op deze website een geschikt spel te vinden omdat de spellen worden weergegeven per categorie, meest gewaardeerde spellen, meest gespeelde spellen en per releasedatum. Er is zelfs een categorie van spellen die hooguit 5 minuten speeltijd vereisen voor als je haast hebt. Nadat je een aantal games hebt gespeeld, laat de website jouw recent gespeelde games zien en doet zelfs enkele aanbevelingen op basis van je favoriete spellen. De gratis optionele registratie geeft jou een mogelijkheid om jouw statistieken te volgen, badges en kaarten te verzamelen, games op volledig scherm te spelen en deel te nemen aan chat en forums.

Speelplezier

Op een drukke dag is het soms lekker om eens te ontsnappen door een simpel spelletje ‘Bubbleshooter’ te spelen. Gewoon even ontsnappen aan de drukte en jouw gedachten even helemaal ‘leeg’ maken. Met de drie sites die wij voor jou hebben bekeken moet dit zeker gaan lukken!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7834.