Wat zijn de beste gaming muizen?

Natuurlijk bezit iedere PC gamer een muis, maar niet iedere PC-gamer bezit een muis die uitermate geschikt is voor het gamen. Sterker nog: Het grootste gedeelte van de PC Gamers maken gebruik van een gewone muis. Bedenk eens wat er met deze, meestal redelijk goedkope, muizen gebeurt als je er 200 keer per minuut mee moet klikken of als je veel moet scrollen. Inderdaad, deze standaard muizen blijken dan ineens een levensduur te hebben die veel korter is dan je zou wensen. De beste gaming muizen passen als een perfect stukje gereedschap in jouw hand en reageren zeer snel op jouw commando’s. Hierbij bieden deze gaming muizen betere software ondersteuning waardoor je een hogere resolutie en meerdere sensoren tot jouw beschikking hebt. Wij hebben voor jou gezocht naar de beste gaming muizen.

Razer DeathAdder Elite:

De Razer DeathAdder gaming muis heeft een uitstekende ergonomische vormgeving waardoor deze goed in de hand ligt. Deze muis maakt gebruik van een 16.000 CPI Pixart optische sensor, één van de beste sensoren die momenteel in de markt beschikbaar zijn. Door zijn vormgeving glijdt de muis soepel over elk oppervlak en kan je met de mechanische delen tot 50 miljoen keer klikken. Een nadeel is dat je een gebruikersaccount moet aanmaken als je de software installeert. De Razer DeathAdder Elite gaming muis heeft een robuust design en is voor ongeveer 70 Euro verkrijgbaar in de winkel.

Asus ROG Gladius II:

De Asus ROG Gladius II is een high-end gaming muis die enkele trendy kenmerken met zich mee brengt. Met vervangbare knoppen, een klikbaar scrollwiel en een gevoeligheidsschakelaar biedt deze muis de functionaliteit die gamers wensen. De meerkleurige LED verlichting (3 zones) voorziet in een gloed die aan de persoonlijke smaak van de gebruiker aangepast kan worden. De muis is voorzien van een 12.000 CPI-sensor die 1.000 pulsen per seconde verwerkt. De Asus ROG Gladius II is voor ongeveer 95 Euro in de winkel verkrijgbaar.

Logitech G502 Proteus Core:

Het merk Logitech, dat al sinds tijden bekend staat als leverancier van computer accessoires, heeft met de Logitech G502 Proteus Core een uitstekende muis voor de PC gamers. Ook deze muis is uitgerust met een 12.000 CPI-sensor die uitermate nauwkeurig is. Het design van deze muis valt, ten opzichte van de Razer DeathAdder Elite en de Asus ROG Gladius II, redelijk groot uit waardoor deze muis uitermate geschikt is voor de PC gamers met grotere handen. Een nadeel is weer dat de mechanische delen moeizamer werken dan de twee eerder vermelde muizen. De Logitech G502 Proteus Core gaming muis kan je voor een kleine 90 Euro in de winkel kopen.

Hoe koop je een gaming muis?

De gaming muizen hebben allemaal hun specifieke kenmerken. Waar de ene muis een uitstekende resolutie biedt, zal de andere muis sneller reageren of meer functionaliteit bieden. Het meest belangrijk is natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur die bepaald welke muis jou het beste ‘ligt’. Bij de keuze van een gaming muis moet je echter wel beseffen dat er veel minderwaardige modellen in de winkel verkrijgbaar zijn. Zo bevatten de voordelige gaming muizen bijvoorbeeld verouderde sensortechnologie, is de driver software zeer complex of onvolledig of zijn er goedkope materialen gebruikt. Ga voor de aanschaf van een gaming muis naar de winkel, neem de tijd om de muizen beet te pakken en kijk of deze voldoen aan jouw wensen.

Natuurlijk bezit iedere PC gamer een muis, maar niet iedere PC-gamer bezit een muis die uitermate geschikt is voor het gamen. Sterker nog: Het grootste gedeelte van de PC Gamers maken gebruik van een gewone muis. Bedenk eens wat er met deze, meestal redelijk goedkope, muizen gebeurt als je er 200 keer per minuut mee moet klikken of als je veel moet scrollen. Inderdaad, deze standaard muizen blijken dan ineens een levensduur te hebben die veel korter is dan je zou wensen. De beste gaming muizen passen als een perfect stukje gereedschap in jouw hand en reageren zeer snel op jouw…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.27 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.