Win percentage Staatslotterij

Al decennialang doen mensen mee aan de Staatsloterij, in de hoop van de ene op de andere dag miljonair te worden. We staan er alleen niet altijd bij stil dat loterijen vallen onder de gokspellen of kansspellen. Hoewel een loterij niet altijd verbonden is met een spel, valt het wel in de categorie. Een staatsloterij werkt namelijk wel enigszins zoals een gokspel. Je legt een bedrag in en wacht op de mogelijkheid dat jouw inzet beloond wordt met een hoger bedrag.

De grote vraag is alleen hoe groot de kans is dat je een groot bedrag wint bij de Staatsloterij. Dat is op meerdere manieren te bekijken. Of je gaat uit van het winnen van een willekeurig bedrag of het winnen van een specifiek bedrag. Het eerste is snel te beantwoorden, er zijn namelijk twee mogelijkheden. Winnen en verliezen. Als het zo bekeken wordt, dan is de kans op winnen 50 procent.

Het bedrag om te winnen

Maar dat winnen kan variëren tussen een bedrag van € 5,- tot aan de grootste prijs van miljoenen euro’s. Het berekenen van een winkans van een specifiek bedrag is weer heel anders. Waar naar gekeken moet worden, is het totaal aantal bedragen dat uitgekeerd wordt en de frequentie van een specifiek bedrag. Op basis daarvan kan een kans-percentage berekend worden. Dit geeft enkel een indicatie van de winkans. Het geeft geen duidelijkheid over de mogelijkheid dat je werkelijk een bedrag wint als je mee doet aan de staatsloterij. Daarom valt het toch onder gokspellen, want het is een gok of je wordt beloond voor het bedrag dat je inlegt.

Het samenstellen van getallen

Naast de bedragen speelt bij de staatsloterij de samenstelling van de loterijgetallen een rol. Voor een staatsloterij koopt de deelnemer een staatslot. Dit lot is voorzien van een code. Een speler kan een voorkeur geven voor een of twee getallen. Stel het geluksgetal is zes, dan kiest een speler bijvoorbeeld 6 of 26. Na het kiezen van het betreffende getal, krijgt de speler het lot in handen. Dan is het afwachten op de loterijuitslag.

De winnende combinatie

Aan de hand van deze getallen kan ook bepaald worden wat de kans is dat het winnende bedrag valt op dat getal of op dat lot. Daarnaast kan ook nog gekeken worden naar de samenstelling van de code. De vraag is of de ene cijfercombinatie meer kans heeft op een prijs dan de andere combinatie. Hier zijn veel onderzoeken naar gedaan, waar is gekeken naar het winpercentage bij bepaalde eindcijfers. Daarbij wordt ook beoordeeld welk bedrag samenhangt met de winst.

De ideale dag

Een andere factor die vaak in overweging wordt genomen is de periode of een specifieke datum. Vallen de meeste winsten in een specifiek seizoen? Maken deelnemers met koningsdag meer kans op winst dan als ze op een gewonde dag mee doen? Geeft een oudejaarslot meer kans op een bedrag dan een normaal lot? Meerdere onderzoeken zijn uitgevoerd om de bepalende factor te vinden voor een winkans bij de staatsloterij. Hier zijn verschillende cijfers over bekend. Hoewel bepaalde dagen en periodes aangeven dat er meer loten gekocht worden, geeft het geen duidelijkheid over de specifieke winkansen. Tenslotte is het nog steeds een loterij, waarbij getallen willekeurig vallen en met name geluk de kans op winst bepaalt.

De beste strategie

Als speler kan je alle factoren meenemen om te bepalen welk lot je wanneer gaat kopen. Er zijn allerlei strategieën op toe te passen, net zoals bij gokspellen als poker, blackjack of bij de gokkasten. Toch ben je uiteindelijk genoodzaakt de strategie los te laten en te wachten tot de dag zelf. Als de winnende getallen bekend zijn en dan afwachten of jij het winnende lot in handen had. Of dat je valt onder de grote groep mensen die het zonder winst moet doen. Dat is juist wat een loterij voor veel spelers zo spannend maakt en waarom loten tot op de dag van vandaag nog gekocht worden.

Al decennialang doen mensen mee aan de Staatsloterij, in de hoop van de ene op de andere dag miljonair te worden. We staan er alleen niet altijd bij stil dat loterijen vallen onder de gokspellen of kansspellen. Hoewel een loterij niet altijd verbonden is met een spel, valt het wel in de categorie. Een staatsloterij werkt namelijk wel enigszins zoals een gokspel. Je legt een bedrag in en wacht op de mogelijkheid dat jouw inzet beloond wordt met een hoger bedrag. De grote vraag is alleen hoe groot de kans is dat je een groot bedrag wint bij de Staatsloterij. Dat…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.38 ( 2 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3968.