Win percentage Staatslotterij

De Staatsloterij is al lange tijd bekend. Al decennialang wordt deze loterij geboden en doen er veel mensen mee in de hoop van de ene op de andere dag miljonair te worden. Zonder er iets voor te doen welteverstaan. We staan er alleen niet altijd bij stil dat loterijen vallen onder de gokspellen of kansspelen. Hoewel een loterij niet altijd verbonden is met een spel, valt het wel in de categorie. Een staatsloterij werkt namelijk wel enigszins zoals een gokspel. Je legt een bedrag in en wacht op de mogelijkheid dat jouw inzet beloond wordt met een hoger bedrag.

De grote vraag is alleen hoe groot de kans is dat je een groot bedrag wint bij de Staatsloterij. Dat is op meerdere manieren te bekijken. Of je uit gaat van het winnen van een bedrag of het winnen van een specifiek bedrag. Het eerste is snel te beantwoorden, er zijn namelijk twee mogelijkheden. Winnen en verliezen. Als het zo bekeken wordt dan is de kans op winnen 50 procent.

Het bedrag om te winnen

Maar dat winnen kan variëren van een bedrag van € 5,- tot aan de grootste prijs van miljoenen euro’s. Het berekenen van een kans van een specifiek bedrag is weer heel anders. Waarnaar gekeken moet worden is het totaalaantal bedragen dat uitgekeerd wordt. Ook de frequentie van een specifiek bedrag. Op basis daarvan kan een kans-percentage berekend worden. Dit geeft enkel een indicatie van de winkans. Het geeft geen duidelijkheid over de mogelijkheid dat je werkelijk een bedrag wint als je mee doet aan de staatsloterij. Daarom valt het toch onder gokspellen, want het is een gok of je wordt beloond voor het bedrag dat je inlegt.

De getallen

Naast de bedragen speelt bij de staatsloterij ook de samenstelling van de loterijgetallen mee. Voor een staatsloterij koopt de deelnemer een staatslot. Dit lot is voorzien van een code. Een speler kan een voorkeur geven voor een of twee getallen. Stel het geluksgetal is zes, dan kiest een speler bijvoorbeeld 6 of 26. Na het kiezen van het betreffende getal, krijgt de speler het lot in handen. Dan is het afwachten.

De winnende combinatie

Aan de hand van deze getallen kan ook bepaald worden wat de kans is, dat het winnende bedrag valt op dat getal of op dat lot. Daarnaast kan ook nog gekeken worden naar de samenstelling van de code. Geeft de ene cijfercombinatie meer kans op een prijs dan de andere combinatie. Hier zijn veel onderzoeken naar gedaan en gekeken naar het winpercentage bij bepaalde eindcijfers. Daarbij wordt ook beoordeeld welk bedrag samengaat met de winst.

De ideale dag

Een andere factor die vaak in overweging wordt genomen is de periode of een specifieke datum. Vallen de meeste winsten in een specifiek seizoen? Maken deelnemers met koningsdag meer kans op winst dan als ze op een gewonde dag mee doen? Geeft een oudejaarslot meer kans op een bedrag dan een normaal lot. Ook hier worden onderzoeken naar gedaan. Naar de dag, de eindcijfers en de winkans.

De beste strategie

Als speler kan je alle factoren meenemen om te bepalen welk lot je wanneer gaat kopen. Er zijn allerlei strategieën op toe te passen, net zoals bij gokspellen als poker, blackjack of bij de gokkasten. Toch ben je uiteindelijk genoodzaakt de strategie los te laten en te wachten tot de dag zelf. Als de winnende getallen bekend zijn en dan afwachten of jij inderdaad valt onder het berekende winpercentage. Of dat je valt onder de grote groep mensen die het zonder winst moeten doen. Wat is dan de volgende stap? Koop je een nieuw lot met hetzelfde eindcijfer? Koop je een nieuw lot met een ander cijfer? Of ga je weer een nieuwe berekening doen?

Net als bij alle andere gokspellen zijn staatsloterijen leuk om aan deel te nemen, je moet het alleen kunnen beheersen. Tenslotte blijft het gokken. Wachten tot het geluk op jouw lot valt en tot die tijd plezier hebben.

De Staatsloterij is al lange tijd bekend. Al decennialang wordt deze loterij geboden en doen er veel mensen mee in de hoop van de ene op de andere dag miljonair te worden. Zonder er iets voor te doen welteverstaan. We staan er alleen niet altijd bij stil dat loterijen vallen onder de gokspellen of kansspelen. Hoewel een loterij niet altijd verbonden is met een spel, valt het wel in de categorie. Een staatsloterij werkt namelijk wel enigszins zoals een gokspel. Je legt een bedrag in en wacht op de mogelijkheid dat jouw inzet beloond wordt met een hoger bedrag. De…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.38 ( 2 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 2243.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?