Wordt Online Video Gaming de nieuwe Crypto Killer-app?

Ondanks dat de Bitcoin en de andere cryptovaluta de krantenkoppen domineren, is de gehele wereld toch terughoudend als het gaat om adoptie van de blockchain in het dagelijks leven. Natuurlijk lezen we allemaal de bloemrijke verhalen over een hipsterclub in Los Angeles die de Bitcoin als betaalmiddel accepteert of over het fenomeen CryptoKitties, een online videospel voor volwassenen dat gebouwd is op de technologie van het Ethereum-netwerk.

Digitale autochtonen

Online video gaming, gebouwd met de technologieën van het crypto-netwerk, heeft een grote potentie om de eerste ‘Killer-app’ te worden die werkelijk een rol in ons dagelijks leven zal gaan spelen. Er zijn twee belangrijke argumenten die deze stelling ondersteunen. Ten eerste zijn online gamers een soort digitale autochtonen die meer bekend zijn met het crypto-netwerk dan de gemiddelde consument. Volgens een recent onderzoek, in opdracht van Worldwide Asset eXchange (WAX), onder 1.000 gamers, is meer dan 50 procent van de respondenten al in het bezit van een cryptovaluta. Bij de gemiddelde consumenten is slechts 8 procent in het bezit van cryptovaluta. Een tweede argument dat de stelling onderbouwd is dat online videogames enorm kunnen profiteren van de innovatieve cryptotechnologie en de slimme contracten.

Gamen met cryptovaluta

Hoewel 87 procent van de respondenten in de enquête nog geen cryptovaluta heeft gebruikt tijdens het video gamen, heeft 80 procent er een groot belang bij dit te kunnen doen. Uit de gegevens blijkt dat er binnen de videogame community een hoge interesse bestaat om in-game-transacties met cryptovaluta en de bijbehorende infrastructuur te implementeren in de videogames. In veel opzichten zijn online videogamers al gewend aan het converteren van hun reguliere nationale valuta naar een digitale vorm van virtueel geld. Sterker nog: Volgens veel gamers is dit virtuele geld een wettig betaalmiddel. In Fortnite kun je bijvoorbeeld Amerikaanse dollars of Europese Euro’s omzetten in V-Bucks, of je kunt gouden munten kopen in het spel World of Warcraft. In beide gevallen converteren spelers hun reguliere valuta in een virtuele valuta waarmee men probleemloos over de gehele wereld transacties kan uitvoeren.

Enorme groei-impuls

De markt voor online videogames is enorm groot en maakt een zeer gezonde groei door. Deze industrie vertegenwoordigd meer dan 2.2 miljard gamers wereldwijd waarbij dagelijks miljoenen Euro’s via microtransacties van eigenaar veranderen. Deze transacties vinden plaats tussen gebruikers en leveranciers op alle continenten. Het volume aan transacties zal aanzienlijk groeien als deze snel, eenvoudig en veilig uitgevoerd kunnen worden. Juist hier liggen gouden kansen voor de implementatie van cryptotechnologieën omdat deze al bewezen hebben om te kunnen voldoen aan de voorwaarden voor een snelle, eenvoudige en veilige financiële transactie. De omzet in het marktsegment zal hierdoor werkelijk een enorme extra impuls krijgen. Videogamen op basis van innovatieve cryptotechnologieën kan niets anders dan de volgende trend worden!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.